Intr-un interviu acordat ziarului Cotidianul, redactorul-sef, Adrian Ursu, admite ca documentul la care a facut referire Gandul nu este semnat de Monica Macovei si nici nu poarta antetul Ministerului Justitiei. Surse guvernamentale sustin ca documentul din „Gandul" ar avea legatura cu decizia de desfiintare a SIPA luata saptamana trecuta de guvern, la propunerea ministrului justitiei, scrie EVZ.

Document fara semnatura ministrului

de Ada Mesesan, Cristina Hurdubaia (Cotidianul)

Redactorul-sef, Adrian Ursu, admite ca documentul la care a facut referire cotidianul „Gandul" nu este semnat de Monica Macovei si nici nu poarta antetul Ministerului Justitiei. „Gandul" asteapta insa o nota de inaintare a documentului respectiv care, sustin sursele lui Adrian Ursu, ar fi semnata de Monica Macovei.

Adrian Ursu: Intr-adevar, am confirmat ca documentul pe care il avem noi si pe care l-am publicat nu poarta semnatura ei. Aici nu e o contradictie. Nici ea nu a prezentat-o ca o contradictie, ci, dimpotriva, o sustinea ca un argument in favoarea ei.

Rep: Nu va indoiti nicicum de autenticitatea documentului?

Adrian Ursu: De autenticitatea lui nu ne indoim. Avem indoieli in privinta emanarii lui de catre doamna ministru Macovei. Dar ca documentul exista, asta e clar. Ca el a fost girat sau nu de doamna Macovei vom vedea in foarte scurt timp. Avem promisiunea ca vom primi acea nota de inaintare care l-a insotit in momentul in care a fost expediat si care ar purta semnatura doamnei Macovei.

Rep: Puteti sa-mi spuneti cind este datat documentul?

Adrian Ursu: Nu.

Rep: Il publicati in ziarul de miine?

Adrian Ursu: Noi asteptam sa primim aceasta nota, care astazi se pare ca are niste probleme de clasificare si, in masura in care aceste restrictii se vor confirma atunci probabil ca va trebui sa respectam legea care ne-ar interzice o astfel de situatie, dar pentru noi ar fi o buna confirmare jurnalistica a veridicitatii a ceea ce am scris in ziarul de astazi, chiar daca am fi restrictionati in a-l publica.

Rep: Documentul e inaintat de Ministerul Justitiei?

Adrian Ursu: Repet, deocamdata nu avem aceasta nota de inaintare care insa, potrivit surselor noastre, poarta semnatura doamnei ministru.

Rep: Dar documentul in sine, pe care l-ati vazut dumneavoastra, ce antet are?

Adrian Ursu: Nu, documentul respectiv nu are antetul Ministerului Justitiei.

Rep: Nu puteti sa-mi spuneti al cui este?

Adrian Ursu: Nu, asta ar insemna sa ne divulgam sursele.

Articol integral in Cotidianul.

Lucratura SIPA

preluare EVZ

Surse guvernamentale sustin ca documentul din „Gandul" ar avea legatura cu decizia de desfiintare a SIPA luata saptamana trecuta de guvern, la propunerea ministrului justitiei. Prin desfiintarea serviciului, angajatii acestuia vor deveni, practic, someri. Tariceanu a comentat doar ca „nu se poate face o legatura directa intre aceste informatii si desfiintarea SIPA".

EVZ.