In urma negocierilor cu Agentia de Valorificare a Activelor Statului, desfasurate saptamana trecuta, omul de afaceri Stefan Vuza a ratat preluarea societatii brasovene. Discutiile referitoare la vanzarea Rulmentului s-au prelungit, grupul de companii selectat pentru negocieri finale facand trei oferte pentru preluarea societatii. AVAS nu a fost de acord cu nici o propunere.

Rulmentul Brasov ramane la stat si s-ar putea restructura in perioada urmatoare, dupa ce ultima oferta ferma de preluare a societatii a fost respinsa saptamana trecuta. In cursa pentru firma brasoveana s-au inscris Rulmentul Barlad si consortiul format din Industrial Grup Bucuresti - Uzuc Ploiesti, in spatele caruia sta omul de afaceri Stefan Vuza.

In urma analizarii propunerilor, AVAS a decis sa continue discutiile cu consortiul controlat de omul de afaceri iesean.

Negocierile purtate cu reprezentantii acestuia au durat cateva luni, fara ca AVAS sa se apropie de finalul procesului de vanzare a pachetului majoritar de actiuni pe care il detine la societatea brasoveana.

„Investitorii cu care negociem ar fi vrut sa gasim o modalitate de stergere sau de reducere a datoriilor istorice, dar nu avem posibilitatea legala de a face acest pas", ne-a declarat Laslo Gyerko, vicepresedinte AVAS pe probleme de privatizare. „Datoriile istorice trebuie asumate, pentru ca nu avem nici o posibilitate de a le sterge.

Ele erau in caietul de prezentare a societatii, care a fost cumparat de investitori. Deci aveau cunostinta de aceasta datorie, au facut si «due diligence» la societate, iar noi credem ca stiau foarte bine ce trebuie sa-si asume", a precizat, pentru SFin, vicepresedintele AVAS.

De cealalta parte a baricadei, Stefan Vuza spune ca propunerile sale au fost diversificate si analizate cu reprezentantii unor fonduri de investitii. „Am facut trei oferte finale, avantajoase pentru stat si bine gandite", a declarat Stefan Vuza. „Prima oferta, cu un pret extraordinar de bun, era de 62 de milioane de euro, in care intrau pretul pentru actiuni si investitiile in societate.

Am fi pus pe picioare Rulmentul, concurat puternic de concernul INA, care a investit acolo 35 de milioane de euro", precizeaza omul de afaceri.

Cititi articolul integral in Saptamana Financiara