Autogarile din Constanta au incaput, in urma cu mai bine de doi ani, pe mana oamenilor lui Miron Mitrea si Corneliu Iacobov, fiind cumparate la acea vreme cu pretul unui apartament din oras. Concluzia apartine comisarilor Garzii Financiare Constanta, care in ultimele sase luni au efectuat verificari asupra privatizarii societatii Tomis Car SA.

Controalele au scos la iveala faptul ca preturile de vanzare ale celor trei autogari au fost mult subevaluate, fiind cumparate, cu ajutorului FPS-ului, de membri PSD sau de apropiati ai partidului, asociati ai lui Corneliu Iacobov si prieteni cu Miron Mitrea.

Comisarul-sef al Garzii Financiare Constanta, Cristian Radu, spune ca este vorba despre „privatizari bune pentru cumparatori si paguboase pentru stat". Schema prezentata de oficialii Garzii arata ca totul pleaca de la SC Grup Media Sud SA (GMS) Constanta, al carei actionar principal era RAFO SA Onesti.

Societatea era administrata de Cameliu Babinciuc, iar printre actionari figura si Camelia Trofim, sora lui Babinciuc.

El vinde, el cumpara

Autogara de Transport Marfa, cladirile si 15.000 de metri patrati de teren au fost vandute cu 2,3 miliarde de lei firmei CMC Duty Free SA Constanta. Printre actionari - sora lui Cameliu Babinciuc, Camelia Lenuta Trofim, si sotul ei, Raducu Claudiu Sandru. Lor li se adauga Eugen Adrian Dabija, actionarul principal al societatii Tomis Car SA, cea care detinea autogarile din oras.

Dupa incheierea tranzactiei, cumparatorul a vandut „prin licitatie" autogara de marfa societatii Perla Construct SA Slanic Moldova, administrata de Raducu Claudiu Sandru, soferul actualului primar din Slanic Moldova, Andrei Serban, finul lui Corneliu Iacobov.

6.300 de euro chirie lunara

Autogara Sud de Calatori Constanta, cu cladiri si teren de 6.700 mp, a fost vanduta de Tomis Car in august 2004 cu 3 miliarde de lei firmei Herli Sof SRL. Actionari sunt deputatul PSD Marian Motoc, prieten cu Miron Mitrea. Alt actionar este Marian Butnaru, si el prieten cu Miron Mitrea, director in acea vreme al Autoritatii Rutiere Romane Constanta.

Articol integral in EVZ