Pozitia de presedinte executiv al PSD, detinuta de Adrian Nastase, se clatina serios, scrie EVZ. Romania Libera crede ca este vorba doar de "Revenirea la cascaval". Uniti de fapte, dezbinati de bani, scrie si Cotidianul. Pesedistii au dansat hora demagogiei pe fond ros-portocaliu, scrie Gandul. Revolutia din PSD s-a fasait, titreaza Adevarul.

Pesedistii au dansat hora demagogiei pe fond ros-portocaliu

preluare Gandul

„Noul inceput" al PSD, pe care ar fi trebuit sa-l marcheze Consiliul national de ieri ,a fost un exercitiu esuat de imagine, pe fond portocaliu. A constatat-o Ion Iliescu, chiar la intrarea in sala Rosetti, cand inima i-a dat palpitatii la vederea giganticului panou luminos din fundal: „Pai rosul asta-i portocaliu".

Rebranduiti intr-un rosu indoielnic, pesedistii au avut discursuri in acelasi ton: s-a vorbit mult, strident si demagogic, deloc unitar, o mare parte din sedinta avand, de altfel, loc pe holuri.

Este greu de pus o concluzie unei zile in care fiecare a vorbit despre ce i-a trecut prin cap la microfon, in care s-au barfit adversarii pe holuri si in care nu s-a luat nicio decizie.

Articol integral in Gandul.

Revolutia din PSD s-a fasait

preluare Adevarul

Pesedistii au plecat cum au venit, de la Consiliul National tinut ieri. Participantii au audiat discursurile tuturor protagonistilor scandalurilor din ultima vreme, fara sa aiba senzatia ca lucrurile s-au lamurit in PSD.

Concluzia cea mai sintetica a fost exprimata de unul dintre delegati: "Inca mai asteptam de la Geoana sa faca ce n-a facut Iliescu in 16 ani, anume sa curete partidul".

Articol integral Adevarul.

Scaunul lui Nastase a ramas intr-un picior

preluare EVZ

Pozitia de presedinte executiv al PSD, detinuta de Adrian Nastase, se clatina serios. Consiliul National al partidului a luat ieri in discutie propunerile de modificare a statutului, iar dintre acestea a disparut cea referitoare la pastrarea functiei de presedinte executiv.

Toate propunerile de modificare a statutului vor fi trimise in filiale pentru a fi imbunatatite, iar statutul va fi modificat la un viitor congres.

Noua structura de conducere discutata ieri la Consiliul National, daca va fi implementata in cele din urma, ii va intari pozitia lui Mircea Geoana in fruntea partidului. Practic, functia de presedinte ramane singura aleasa de congres, restul pozitiilor (secretarul general si cei opt vicepresedinti) urmand sa fie stabilite la un viitor consiliu national.

Exista doua variante in acest sens: vor fi alesi fie prin candidaturi individuale, fie pe lista propusa de Mircea Geoana. Ceea ce inseamna ca actualul presedinte al PSD isi poate desemna echipa de conducere. Dintre vicepresedinti, Geoana va avea dreptul sa nominalizeze un prim-vicepresedinte.

Nastase si-ar putea gasi un loc in conducerea partidului in cadrul comitetului presedintilor, in calitate de fost lider al PSD.

Articol integral in EVZ.