Piata hotelurilor destinate oamenilor de afaceri este deosebit de concurentiala, dovada stand investitiile de sute de milioane de dolari pe care noile stabilimente le-au inghitit cu repeziciune.

Revista economica Forbes a intocmit un top al celor mai bune hoteluri destinate business-ului, care si-au deschis portile in 2005.

Intercontinental (Beijing, China)

Cel mai nou hotel al lantului prezent si in China este totodata cea mai importanta proprietate imobiliara a grupului Intercontinental in tara cu doua sisteme.

Asezat in plin centrul financiar al Beijingului, hotelul este conceput special pentru afaceri: patru etaje de sali de conferinte, servicii 24 de ore din 24 pentru organizare de evenimente, inchirieri de limuzine, sala de receptie pentru 380 de persoane. Cea mai ieftina camera porneste de la 125 de dolari/noapte

Sofitel (Xian, China)

Xian este capitala culturala a nord-vestului Chinei dar in acelasi timp o destinatie de afaceri pentru multe companii straine care au sedii in regiune (Coca-Cola, Johnson&Johnson) la care se adauga sediiile unor producatori chinezi de automobile civile si militare.

Pe langa cele 432 de camere de oaspeti si 12 sali de conferinte, hotelul este apreciat pentru cele trei restaurante, unul cu specific japonez, altul cu specific musulman si nu in ultimul rand un restaurant in care se pot degusta specialitati din China continentala. Pret de pornire pentru o noapte: 70 de dolari/camera

Hotel Fox (Copenhaga, Danemarca)

Un hotel excentric, unic in lume. Pentru a marca lansarea noului model de clasa mini FOX, compania germana Volkswagen a angajat artisti care au decorat camerele hotelului intr-un stil original si "irepetabil". Internet de mare viteza gratuit in tot hotelul. O camera costa 125 de euro/noapte (mic-dejun inclus)

The Four Seasons (Hong Kong)

Un hotel pentru oamenii de afaceri cu "greutate". Cele 399 de canmere sunt decorate fie in stil clasic chinezesc, fie in cel mai pur stil occidental. Toate camerele au televizor cu plasma si sali de baie imbracate de sus pana jos in marmura de cea mai buna calitate.

Servicii 24 de ore din 24, inculsiv posibilitatea de a inchiria laptop-uri, echipament de telecomunicatii sau mijloace de transport. O camera costa minimum 413 dolari/noapte

Articol integral in Banii Nostri