Puscasul american Cristopher VanGoethem a scapat de pedeapsa cu inchisoarea, dupa ce a provocat accidentul in care si-a pierdut viata basistul trupei Compact, Teo Peter. Pentru cele doua capete de acuzare - obstructionarea justitiei si declaratii false - VanGoethem a primit doar o scrisoare de mustrare.

Reactia familiei lui Teo Peter:"Nu ne mai mira nimic!" - a declarat fiul fostului basist, intr-o declaratie pentru Realitatea TV.

Pentru cele doua capete de acuzare in care a fost gasit vinovat - obstructionarea justitiei si declaratii false - Cristopher VanGoethem, in varsta de 32 de ani, ar fi putut primi 10 ani de inchisoare, retrogradarea si incetarea acordarii platilor si a alocatiilor.

In schimb, el a primit o scrisoare de mustrare si dreptul de a-si completa contractul, din care mai are de efectuat un an.

Din cauza celor doua acuzatii in care a fost gasit vinovat, Cristopher VanGoethem nu va mai avea voie sa se inroleze. Curtea Martiala de la baza Quantico a decis ca puscasul marin nu este vinovat de moartea basistului trupei Contact, Teo Peter.

Mai mult, avocatul acestuia a afirmat ca artistul nici macar nu se afla in taxiul lovit de autovehiculul lui Cristpoher VanGoethem pentru ca acuzarea nu a adus nici un martor in acest sens.

Marian Chiru, soferul taxiului in care se afla Teo Peter, a declarat, pentru Realitatea tv, ca nu se considera vinovat pentru sentinta pronuntata de americani.

"Nu m-am dus la proces pentru ca mi-a fost frica. Cum sa ma duc eu acolo impotriva americanilor. Daca statul m-ar fi sustinut, daca mergeam cu cineva din partea autoritatilor ..asa mai zic, dar sa ma duc eu, caine surd la vinatoare... ce sa zic, asta e... din cauza accidentului ala a murit, da , era la mine in masina. Nu cred ca marturia mea avea vreo valoare.

Daca se dorea aflarea adevarului, se facea dreptate. La dosar erau probe care aratau clar lucrul asta, dar s-a dorit musalamizarea cazului , de catre americani", a mai precizat soferul.