Radio Total a schimbat o firma cipriota (Comac ltd) pe alta firma cipriota (Radoway ltd). Aceasta din urma a avut la un moment dat un procent minoritar si la Realitatea TV.

Tudor Musat, directorul de programe al Radio Total, a facut unele precizari cu privire la schimbarea de proprietate a Radio Total.

Reporter: Cine este persoana fizica detinatoare majoritara a Expresiv SA si, prin urmare, a Radio Total?

Tudor Musat, director de programe la Radio Total: Actionarul majoritar al SC Expresiv SA este compania Radoway Ltd. In aceasta companie Radoway, dl. Spyridon Hadjinicolau este detinatorul a 99,29 % - mentionez ca aceste date se afla la CNA, comunicate de noi in adresa inregistrata sub nr. 15.200 din 30 noiembrie 2005!

Reporter: Este adevarat ca proprietar este Sorin Ovidiu Vintu, asa cum s-a dovedit la Realitatea TV?

Tudor Musat: Nu am cunostinta despre asa ceva, dar cred ca cel mai bine ar fi sa-l intrebati direct pe dl. Vintu. Va pot comunica - vezi mai sus - doar datele pe care le avem si care sint informatie publica, aflata in posesia CNA.

Reporter: Ce entitati juridice detin Expresiv Sa si, prin urmare radio Total, daca datele care apar pe site-ul CNA sunt neactualizate?

Tudor Musat:

  • 51% Radoway Ltd
  • 39% FSLI Petrom
  • 10% Cornel Nistorescu & alte trei persoane fizice

    Directorul de programe al Radio Total, Tudor Musat, a precizat pentru EurActiv.ro ca firma Comac ltd a iesit din Expresiv SA [societatea care are licenta Radio Total] la sfarsitul anului trecut, lucru despre care CNA a fost informat inca din noiembrie.

    In locul Comac ltd a intrat societatea Radoway ltd (51%), alaturi de Federatia Petrom a sindicatelor libere si independente (39%).
  • Actionariat Expresiv SA, detinatorul licentei Radio Total

    Cu toate acestea, schimbarea nu a fost deocamdata evidentiata in baza publica de date a Consiliului National al Audiovizualului (CNA).

    CNA a cerut companiei documente suplimentare in acesta privinta si i-a dat un ragaz in acest sens pana la 6 februarie. CNA a facut "unele verificari asupra modalitatilor prin care s-au schimbat succesiv mai multi actionari la societatea Expresiv SA, detinatoarea de licenta a radio Total."

    "In cazul societatii SC Expresiv SA, care opereaza licentele pentru Radio Total, Consiliul a solicitat sa i se prezinte pana la data de 6 februarie 2006, contractul de vanzare (contract legalizat, sau contract tradus si legalizat, daca transnzactia s-a efectuat in strainatate) prin care RADOWAY LTD.

    CIPRU a intrat in posesia actiunilor detinute de COMAC LTD CIPRU in cadrul societatii SC Expresiv SA".

    O data aceste verificari incheiate, urmeaza ca CNA sa isi actualizeze baza de date on-line , in care Comac ltd figureaza in continuare ca actionar.

    [c:1:d] Facem cuvenita mentiune si in articolul "Salariatii Petrom au fost scosi din carti de la Realitatea TV si de la alte 13 companii", in care aceasta baza de date a fost citata ca sursa.

    Cine este Radoway

    Formal, Spyridon Hadjinicolau este detinatorul a 99,29 % din Radoway ltd, dar numele nu spune nimic in cazul firmelor de acest tip, pentru ca, in general, astfel de "detinatori" sunt doar nume figurative.

    Radoway ltd Cipru a avut anul trecut si un pachet minoritar in Realitatea TV (aproximativ 6,5%), prin Global Video Media. Acum, Radoway ltd mai apare cu 15% intr-o firma din Romania, Light System SA din Mamaia.