Forul european ii suspecteaza pe agentii de jucatori de coruptie si ii acuza pentru comisioanele primite. In Romania, Gica Popescu si Ioan Becali au incasat mai mult decit Rapidul din transferul lui Bratu la Galatasaray.

Fotbalul romanesc este macinat in aceste zile de scandalul legat de transferul lui Florin Bratu de la Rapid la Galatasaray. Mai exact de comisioanele incasate de cei doi impresari care depasesc jumatate din valoarea contractului.

Astfel, conform actelor trimise de clubul turc la FIFA pentru lamurirea situatiei prezentate de „Gazeta Sporturilor", Rapid a primit aproape 1,2 milioane de dolari, in timp ce Gica Popescu a incasat un milion, iar Ioan Becali 500.000 de dolari.

UEFA cerceteaza agentii

Acest scandal vine exact in momentul in care forul european a anuntat ca va incepe o analiza si o observatie mult mai amanuntite in ceea ce priveste munca agentilor de fotbalisti.

„Sint agenti care se comporta cum ar trebui, dar exista si impresari care nu fac acest lucru", a declarat Lars-Christer Olsson, directorul executiv al UEFA, continuind: „Avem nevoie de un control mai bun asupra impresarilor si a activitatii lor.

Poate ca un agent ar trebui sa fie verificat la fiecare doi ani, ca sa stim daca sint competenti pentru munca pe care o depun. In orice caz, consideram ca trebuie sa avem mai multe cunostinte despre activitatea impresarilor".

Informatii guvernamentale

Cea mai grava acuzatie formulata de Lars-Christer Olsson, care insa nu a dat nume, este legata de spalarea de bani: „Avem indicatii chiar din partea unor guverne din Europa care se tem ca agentii sint implicati in spalarea de bani si alte activitati care ridica semne de intrebare".

Citeste articolul complet in Cotidianul