Guvernul isi va asuma raspunderea, luni, in fata camerelor reunite ale Parlamentului, pentru cele 17 legi privind reforma in sanatate, initiativa asupra careia a hotarat in sedinta din 26 ianuarie.

Executivul se va intruni luni, in sedinta speciala, pentru a dezbate amendamentele propuse de parlamentari. Guvernul va prezenta apoi, in plenul celor doua camere, forma finala a pachetului legislativ privind reforma in sanatate cu amendamentele acceptate.

Proiectul de Lege privind reforma in domeniul Sanatatii a fost aprobat de Guvern si transmis Parlamentului Romaniei pentru legiferare sub forma angajarii raspunderii Guvernului pe data de 3 februarie. In rastimp de o saptamana, peste 300 de amendamente au fost inaintate Ministerului Sanatatii.

Amendamentele parlamentarilor vizeaza reglementarile privind medicina primara, comunitara, programele de sanatate, organizarea si functionarea spitalelor, finantarea unor cheltuieli de sanatate, asigurarile sociale si private de sanatate, exercitarea profesiei de medic, medic stomatolog si farmacist, raspunderea civila pentru risc profesional, organizarea si functionarea activitatii

detransplant, infiintarea si functionarea Scolii Nationale de Sanatate Publica si Management Sanitar.