Presedintele PC, Dan Voiculescu a lansat, duminica, la Congresul partidului o noua serie de critici la adresa presedintelui Traian Basescu si a PD. Voiculescu a acuzat politica "ridicola de tip FSN" a sefului statului cu care a spus ca PC nu poate fi partas.

Dan Voiculescu i-a cerut presedintelui Traian Basescu sa inceteze sa creeze confuzie in privinta oamenilor de afaceri, sa opreasca decredibilizarea acestora, si sa nu-i mai numeasca "afaceristi in sens peiorativ". In acest sens, el a cerut sefului statului sa initieze consultari cu reprezentantii oamenilor de afaceri.

Potrivit lui Voiculescu, Traian Basescu vrea sa conduca " revolutia poporului impotriva capitalistilor nesatui si a clasei politice corupte".

Dan Voiculescu a atacat dur Partidul Democrat despre care a spus ca este " o culme a traseismului politic" , un partid care "salveaza in barca sa parlamentari de unde ii gaseste".

El a luat vehement apararea oamenilor de afaceri despre care a spus ca trebuie sa aiba un mare curaj sa se implice in politica.

"DNA a devenit cel mai ieftin un decor pentru televiziune", a spus Voiculescu referindu-se la scandalurile in care au fost implicati oamenii de afaceri.

El i-a luat apararea lui Dinu Patriciu "daca a incalcat legea Dinu Patriciu trebuie sa plateasca, dar este anormal ca anchetele sa dureze atat de mult. Voiculescu a cerut o "justitie puternica, independenta, echilibrata, care sa respecte dreptul fiecaruia la propria imagine.

PC trebuie sa asigure stabilitate politica inaintea aderarii Romaniei la UE, "chiar daca va trebui sa faca compromisuri", a spus Voiculescu. El a precizat ca PC va ramane "la guvernare, nu la putere", doar pana in 2007 cand Romania va adera la UE dupa care PC se va considera "dezlegat de orice angajament".

Adresandu-se colegilor din teritoriu, Voiculescu i-a rugat sa mai aiba putina rabdare: "va veni si randul nostru".

Prioritatile conservatorilor sunt potrivit conducerii: stabilitatea politica, reforma in Justitie, sprijinirea mediului de afaceri.

Ideea iesirii de la guvernare este sustinuta de Valentin Nicolau, presedintele filialei Bucuresti a PC care spunea ca mai multi membri ai partidului considera ca PC este angrenat intr-o politica "subreda, a conflictului, nu a constructiei".

Vicepremierul George Copos, proaspat demisionat din functiile de partid, se opune, insa, acestei solutii. El a declarat, in urma cu cateva zile, ca Partidul Conservator doreste sa duca la indeplinire obiectivul major in 2007, si ca nu isi poate asuma riscul de a parasi echipa guvernamentala.

"Asta ar putea insemna ratarea aderarii Romaniei la UE, si nu dorim sa ni se impute aceasta responsabilitate," declara George Copos.

Comenteaza pe forum