Care e marea pasiune a Mariei Basescu? Dar cel mai bine pazit secret al Laurei Bush? In ce scandaluri au fost implicati copiii presedintilor si ce relatii au cu parintii lor importanti si celebri?

Axa Basescu-Blair-Bush. Pasiunile, scandalurile si povestile de iubire umanizeaza alianta

de securitate promovata de presedintele Traian Basescu.

In timpul campaniei electorale pentru presedintia Romaniei, Traian Basescu a facut referire la axa de securitate Washington-Londra-Bucuresti. Analistii politici au disecat pe toate partile discursul actualului presedinte.

"In momentul de fata, tarile care au prioritate la Marea Neagra sunt Statele Unite si aliatul lor constant, Marea Britanie. Aici nu trebuie data o interpretare, ca am vorbit de aceasta axa. Axa, daca va uitati pe harta, trece peste Uniunea Europeana. De la Londra pana la Bucuresti treci peste toate tarile europene", spunea el. Dar ce ii leaga, de fapt, pe cei trei "B" - Bush, Blair, Basescu?

Sunt toti politicieni si tin in mana destinele unor natiuni. Surprinzator sau nu, cateva asemanari sunt si intre cele trei familii. Pasiuni, scandaluri, dar si povesti de iubire asemanatoare intaresc si mai mult "Axa".

Tony Blair este, la cei 52 de ani ai sai, prim-ministrul Marii Britanii inca din 1997. Este casatorit cu Cherie Blair si este tatal a patru copii, trei baieti si o fata.

In 2000, familia Blair intra in istorie. Leo Blair este primul copil nascut in timpul mandatului unui prim-ministru britanic, in ultimii 150 de ani.

George William Bush, care va implini 60 de ani in iulie, este la al doilea mandat ca presedinte al SUA. Este casatorit cu Laura Welch, devenita Bush, si impreuna au doua fete gemene.

Traian Basescu este, la cei 55 de ani ai sai, presedinte al Romaniei de la finele anului 2004. Este casatorit cu Maria si impreuna au doua fete, Ioana si Elena.

Dinastia Bush la Casa Alba. Dintre cei trei demnitari, numai

Bush este cel in a carui familie se mosteneste cariera politica.

Actualul presedinte al Statelor Unite ale Americii, George W. Bush, nu este nici pe departe cel mai iubit presedinte din istoria SUA. Dupa razboaiele din Afganistan, dar si din Irak, condamnate de lumea intreaga, Bush i-a declarat razboi si tatalui sau.

Din cauza divergentelor de opinie, George W. Bush nu mai vorbeste deloc cu tatal sau, George H.W. Bush. De la sfarsitul lui 2005, cei doi nu-si mai adreseaza niciun cuvant, cu exceptia discutiilor pe probleme strict legate de familie.

Patru femei de incredere

Motivul supararii este ca presedintele SUA se simte tradat de colaboratorii sai apropiati, care n-au ezitat sa-l critice pentru conflictul din Irak, dar si pentru „CIAgate", scandalul iscat de scurgerile de informatii din interiorul serviciilor secrete.

Singurele persoane cu care Bush se converseaza zilnic sunt patru femei: sotia Laura, mama Barbara, secretarul de stat Condoleezza Rice, si secretarul adjunct Karen Hughes.

Secretele conducatorilor.

Laura si George Bush au 28 de ani de casnicie. S-au cunoscut la un gratar dat de un prieten comun. Pe 5 noiembrie 1977, la ora 11.00 dimineata, cei doi s-au casatorit la o Biserica Metodista Unita din Midland, Texas.

Ambii aveau 31 de ani cand s-au casatorit. Laura Bush a lucrat de-a lungul vietii ca bibliotecara si profesoara. In prezent, Prima Doamna este proprietara unei ferme din Crawford, Texas. Ca si Maria Basescu, doamna Bush nu este pasionata de treburile politice.

Ea a preferat sa se concentreze pe educatia celor doua fete. Prima Doamna a SUA este pasionata de gradinarit. In vara lui 2004, a plantat o specie de flori cu tulpini albastre.

Atat Laura Bush, cat si Maria Basescu sunt mame a doua fete. Iar fiicele au reusit sa devina mai mediatizate decat mamele.

Cherie Blair l-a intalnit pe Tony in 1976, cand ambii erau avocati. Patru ani mai tarziu, pe 29 martie 1980, cei doi s-au casatorit.

Conform catalogului „Who's who", sotia prim-ministrului britanic are printre pasiuni teatrul si pictura. Iar, daca Maria Basescu practica echitatia, doamna Blair prefera exercitiile fizice pentru a se mentine in forma.

Gemenele celebre

Jenna si Barbara Bush sunt primele gemene de la Casa Alba din istoria Americii.

S-au nascut pe 25 noiembrie 1981, iar Barbara este sora mai mare cu cateva ore. Jenna este blonda, si a fost botezata dupa numele bunicii din partea mamei, iar Barbara este bruneta si poarta numele de botez al mamei din partea tatalui.

Desi se pastreaza acum departe de ochii presei, cele doua gemene nu au fost tocmai usa de biserica. Ele au ajuns „faimoase" mai ales in urma scandalurilor in care au fost implicate. Pe 27 aprilie 2001, minora Jenna Bush a fost acuzata de posesie de alcool, la Austin.

Pe 29 mai 2001, tot ea a fost acuzata pentru ca a incercat sa cumpere alcool folosind o carte de identitate falsa cu numele de domnisoara al bunicii sale din partea tatalui, Barbara Pierc, de la un restaurant din Austin.

Implicata in acelasi incident, si sora Jennei, minora Barbara Bush, a fost acuzata de posesie de alcool. Ambele fete, in varsta de 19 ani, si-au recunoscut vina.

Elena Stanescu, Alexandra Diaconu, Lica Manolache