Compania RCS&RDS acuza operatorul national de telefonie fixa, Romtelecom, de intreruperea capacitatii de interconectare cu reteaua de telefonie fixa RCS. In perioada 11-13 februarie posesorii de abonamente telefonice RCS nu au putut efectua apeluri catre numerele din reteaua Romteecom

Potrivit comunicatului emis de RCS&RDS in acest mod au fost afectati peste 150 de mii de abonati. Oficialii RCS considera abuziva actiunea Romtelecom, incalcandu-se astfel o serie de obligatii pe care operatorul national si le-a asumat in momentul semnarii contractului de colaborare.

Dan Pazara, Director Corporate Affairs Romtelecom, a precizat pentru Hotnews.ro ca in acest moment nu exista probleme de inter-conectare intre cele doua retele.

"Suntem surprinsi de reactia de astazi a RCS/RDS cu atat mai mult cu cat chiar ieri echipele tehnice ale celor doua companii au avut o intalnire cu rezultate bune, clarificand problemele existente", a mai precizat Dan Pazara.

In acest moment Romtelecom este lider pe piata telefoniei fixe cu o cota de piata de aproximativ 95%. Daca la inceputul lui 2005 in Romania existau 65 de mii de abonati la serviciile de telefonie fixa alternative, la finele anului numarul lor ajunsese la peste 400 de mii.

Potrivit ANRC in primele sase luni ale anului 2005, numarul abonatilor Romtelecom s-a redus cu 38 de mii.

Pe piata romaneasca exista 243 de furnizori de telefonie fixa din care 64 sunt activi, din acestia 24 fiind furnizori alternativi care utilizeaza reteaua proprie.