Scapat, anul trecut, in iunie, de procesul in care era acuzat, printre altele de molestarea sexuala a unui minor, Michael Jackson s-a refugiat, la scurt timp dupa aceasta, in Bahrein, un mic, dar bogat stat musulman din Golful Persic.

Privita ca o binevenita iesire din atentia presei si opiniei publice americane, sederea "Regelui muzicii pop" in aceasta tara a inceput sa fie privita chiar de membrii familiei sale ca pe o sedere fortata. Conform "National Enquirer", acestia ii suspecteaza pe seicii locali ca i-au "spalat creierul" vedetei si il tin acolo ca pe un trofeu, impotriva vointei acestuia.

Dupa ce a trecut "razant" pe langa o condamnare la ani grei de inchisoare in procesul de anul trecut in care era acuzat de molestarea sexuala a unui minor, Michael Jackson a cautat refugiu in indepartatul Bahrein.

Primit cu bratele deschise de bogatii conducatori ai tarii, Michael si cei trei copii ai lui - doi baieti, Prince-Michael (9 ani) si Prince-Michael II (4 ani) si o fetita, Paris (7 ani) - s-au mutat in micul emirat, dornici sa scape de flashurile si atentia presei americane si occidentale.

Cu toate acestea, conform dezvaluirilor facute de un apropiat al familiei Jackson publicatiei National Enquirer, rudele si prietenii megastarului se tem ca acesta e retinut in Bahrein ca un ostatic de lux, "ca un trofeu demn de seicii locali".

Exista in randul familiei vedetei chiar suspiciunea ca acestuia i-ar fi fost "spalat creierul", Jackson nemaicontactandu-si de mult timp nici macar rudele apropiate. "Sunt convinsi ca e practic un soi de trofeu pentru acesti tipi din Orientul Mijlociu. Orice ar cere, familia lui Jackson le va oferi, dar teama lor este ca nu-l vor lasa sa plece. E ca si cand ar fi prizonierul unei secte.

Rudele lui discuta acum chiar de un plan de "salvare" a lui Michael de acolo", a declarat sursa citata de publicatia americana. "Se poate spune orice despre familia lui, dar nu si ca nu i-ar fi stat alaturi in momentele grele din timpul procesului de anul trecut.

Iar acum, Michael se poarta de parca ar fi uitat de ei", a mai adaugat acesta precizand ca singura persoana pe care "Regele muzicii pop" o mai suna e mama sa, Katherine.

Banuit ca si-ar fi schimbat sexul

"Apucaturile" vestimentare ale megastarului nu au fost niciodata prea masculine, dar, de aceasta data, el e suspectat ca si-ar fi schimbat chiar sexul, transformandu-se in "Regina muzicii pop". Jackson a fost surprins in cateva ocazii de paparazzi purtand haine traditionale musulmane, in Bahrein.

Nici o problema pana aici, doar ca acestea erau specifice femeilor din zona, nicidecum barbatilor.

Articol integral in Libertatea