Exista, pe OTV, o emisiune care se numeste „De-a alba-neagra", e prezentata de o tipa mereu imbracata tiganeste si se ocupa, logic, de minoritatea rroma de la noi din tara. Am vazut o secventa dintr-o editie care se ocupa de situatia dramatica a tiganilor din comuna Hirtop.

Care sint saraci, nu au apa potabila si traiesc, practic, de pe o zi pe alta. La un moment dat, angajata OTV a intervievat un cuplu. El se plingea ca de-abia-si duce zilele, impreuna cu baba lui, asa ca reporterita s-a simtit obligata s-o intrebe pe batrina cu pricina citi ani are. Raspunsul a fost: „Nu stiu, pa ochii mei!".

Domnule, asa ceva mie nu mi se pare normal. Inteleg ca nu stia femeia citi ani are, dar putea sa faca macar efortul unei aproximari. Sa fi zis: „Mamica, am citi vrei matale intre 26 si 98, cu conditia sa-mi dai d-o tuica si d-un pachet da tigari".

Sau, si mai inteligent, sa fi mutat subtil atentia reporteritei de la virsta la nume: „Ce pot sa-ti spun sigur e ca ma cheama Toyota. Dar poti sa ma strigi simplu, pa numele de alint care-l am: Corolloooo!"

Intr-o reluare a emisiunii „De 3 X Femeie" de pe Acasa TV, Mihaela Tatu a prezentat telespectatorilor si invitatilor niste poze de cind era ea tinara. Referitor la una dintre ele, un cintaret de muzica populara, pe nume Lupu Rednic, a facut urmatoarea gluma: „Ohoo, da’ se vede ca faceai sport!".

Faza la care Mihaela Tatu n-a rezistat. Si-a pus miinile-n solduri (nu neaparat la propriu), s-a infiintat linga invitatul glumet si a ripostat: „Si acuma se vede ca am facut sport. Si am niste muschi… Ia pune mina…", invitindu-l scurt sa-i testeze fibra de pe picioare.

Ceea ce omul a si facut. Iar eu am inteles: Mihaelei nu-i mai ajung stripperii pe care-i cheama atit de des in emisiune si a scos la bataie pozele ei din tinerete, in speranta ca, astfel, i se va oferi ocazia sa-l puna la punct pe vreun invitat mai obraznic. Pardon, nu sa-l puna la punct am vrut sa zic, ci sa-l puna la pipait.

Ca tot veni vorba de domnul Lupu Rednic, am observat ca e invitat foarte des la „De 3 X Femeie", impreuna cu sotia lui. Cred ca sint prieteni de familie cu Mihaela Tatu si aceasta prefera sa nu-i cheme la ea acasa, ca fac firimituri de fursecuri pe covor si n-are chef sa puna mereu aspiratorul dupa ei.

Citeste articolul complet in Cotidianul