Ministerul Apararii Nationale va inaugura in acest an blocul de locuinte de la Bruxelles, cumparat de Armata Romana cu circa 15,2 milioane de euro. Demersurile pentru cumpararea acestui imobil au inceput acum mai bine de doi ani, iar inaugurarea oficiala este programata in luna aprilie a.c.

Dupa cum se stie, in evidentele MApN exista de ani de zile circa 10.000 de cereri de locuinte in diferite garnizoane din Romania. In loc sa rezolve asemenea cereri, conducerea Armatei Romane a preferat sa cumpere locuinte la Bruxelles.

Motivul oficial este acela ca, potrivit anumitor calcule, e mai ieftin ca angajatii MApN trimisi in misiune la Bruxelles sa locuiasca in blocul cumparat de Armata Romana, decat sa li se deconteze banii pentru chirie. Armata Romana va avea la Bruxelles 73 de apartamente, pe trei scari ale unui bloc.

Cele 15,2 milioane de euro deja platite se refera doar la pretul celor trei scari de bloc, fara a include pretul mobilierului din apartamente. Din acest motiv, MApN organizeaza in aceste zile niste licitatii pentru a cumpara mobilier din lemn pentru 73 de apartamente, precum si 73 de masini de uscat haine.

Reprezentantii MApN ne-au declarat ca aceste masini sunt necesare, intrucat in capitala Belgiei nu e voie sa-ti usuci rufele pe balcon.

La Bruxelles lucreaza permanent angajatii reprezentantei militare a Romaniei pe langa NATO si UE, iar acestora ar urma sa li se adauge, in curand, militari romani care vor ocupa posturi in structurile de conducere ale NATO.

Articol integral in Gandul