Angajari la Ministerul Apararii Nationale in unitati de politie militara-paza

de     HotNews.ro
Joi, 23 februarie 2006, 0:00Ministerul Apararii Nationale selectioneaza, in luna martie 2006, aproximativ 2400 de tineri pentru incadrarea unor functii de militar angajat pe baza de contract in companii de politie militara-paza din Bucuresti, Basarabi (jud. Constanta), Bistrita, Brasov, Braila, Campulung Muscel, Cluj Napoca, Craiova, Dej, Focsani, Galati, Tirgu Mures, Zalau, arata un comunicat al Guvernului.

Angajarile se fac in conditiile reducerii numarului de militari care satisfac stagiul obligatoriu si trecerii la serviciul militar pentru soldati si gradati voluntari.

Principalele misiuni ale acestor unitati nou constituite constau in asigurarea pazei obiectivelor militare si interventia in garnizoanele in care sunt dislocate, inclusiv participarea la inlaturarea sau limitarea efectelor unor calamitati naturale sau dezastre in zonele de responsabilitate.

Tinerii care vor fi angajati in aceste unitati trebuie sa aiba stagiul militar satisfacut. Ei vor avea avantajul unui loc de munca stabil si remunerat corespunzator (salariu si compensatie de hrana).

La angajare se incheie un contract pe o perioada de un an, acesta putand fi prelungit pe perioade de 1 la 3 ani, pana la implinirea varstei limita (35 sau 40 de ani).

De asemenea, militarii angajati pe baza de contract beneficiaza de: concedii de odihna si medicale platite integral, echipament gratuit, asistenta medicala si medicamente in conditiile legii.

Perioada lucrata in armata constituie vechime in munca, luandu-se in calcul la stabilirea pensiei si a celorlalte drepturi de asigurari sociale. In situatia in care opteaza pentru a continua cariera militara, acestia pot urma cursurile institutiilor militare de invatamant.

De asemenea, ei pot urma cursurile institutiilor civile de invatamant, la distanta sau fara frecventa. La cerere, pentru rezolvarea unor probleme sociale aparute pe timpul derularii contractului, ei pot fi reincadrati in alte unitati operationalizate in care exista functii vacante.

Proiectul Legii privind statutul soldatului si gradatului voluntar, care va fi adoptata in acest an, cuprinde si alte drepturi ale acestei categorii de personal militar.

Informatii suplimentare se pot obtine de la pagina de Internet a Ministerului Apararii Nationale.


5883 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  angajare la politia militara galati (Duminică, 11 ianuarie 2009, 20:37)

  stroe sandu [anonim]

  vreau sa stiu si eu daca se fac angajari la Politia Militara din Galati
 • 0 (0 voturi)    
  daca se fac angajari la politia focsani (Vineri, 6 martie 2009, 8:39)

  calin cornel [anonim]

  vreau sa stiu daca se fac angajari in polititi si ce ducumente ar trebui
 • 0 (0 voturi)    
  daca se fac angajari in jud. harghita? (Duminică, 29 martie 2009, 20:05)

  anitei marta [anonim]

  vreau sa stiu daca se fac angajari care sunt limitele de varsta?si daca angajeaza si femei?
 • 0 (0 voturi)    
  vrau sa stiu daca se fac angajari la mpn la braila (Vineri, 20 noiembrie 2009, 19:26)

  gavrila [anonim]

  cand se mai scot locuri


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version