Mafiotul bulgar Ivan Todorov- „Doktora"-asasinat cu rafale de mitraliera, in miezul zilei de miercuri, pe un santier din centrul Sofiei, poate trage dupa sine demiterea ministrului bulgar de Interne si inculparea altor parlamentari si ministri.

Bulgaria este in pericol sa rateze integrarea in UE in 2007 din cauza multiplelor asasinate la comanda.

„Doktora" a spalat peste 100 de milioane de dolari

Ministrul de Interne, Rumen Petkov, isi poate pierde fotoliul, fiind acuzat de scurgeri de informatii catre liderii lumii interlope din capitala bulgara. Parlamentarul bulgar Milen Velcev, fost ministru de Finante, si Miroslav Sevlievski, ministrul actual al Energiei au fost acuzati ca au protejat afacerile ilicite ale lui Ivan Todorov.

Cei doi demnitari apar intr-o fotrografie langa Todorov, pe un yacht, la Monaco. Presa bulgara sustine ca Todorov era cercetat pentru spalarea a circa 100 de milioane de dolari, provenite din contrabanda cu tigari si alcool.

Mitraliat in Porsche Cayenne, aruncat in aer in Mercedes

Miercuri, in jurul orei 14,00, in centrul Sofiei, asasinii au deschis foc automat asupra lui Todorov, care se afla intr-un Porsche Cayenne. Todorov a fost nimerit in plin de gloante. Soferul lui a fost grav ranit. Lider al lumii interlope, Ivan Todorov „Doktora" a scapat dintr-un atentat cu bomba in 2003. Atunci, rivalii sai i-au plantat o bomba sub Mercedes. Explozia i-a ucis doar soferul.

Bulgaria are o mare problema cu cele peste 100 de asasinate la comanda. Ultimul asasinat s-a petrecut tot in centrul Sofiei, in urma cu circa trei luni. Atunci, a fost executat bancherul Emil Kyuliev.

Articol integral in Averea