Primii sase finalisti la selectia nationala Eurovision 2006 au fost desemnati, vineri seara, in urma primei semifinale, anunta un comunicat al Departamentului Comunicare si Relatii Publice din cadrul TVR.

Acestia sunt: Gina Pop Band - "Hey a hey", care va fi prima piesa din finala, Maria Radu si Mike Peterson - "It's our world", care va fi a treia piesa din finala, Akcent si Nico - "Jokero", care va fi a cincea piesa in finala, MiDo - "S'agapo", care va fi a saptea piesa in finala, Indiggo - "Be my boyfriend", care va fi a noua piesa in finala, si Delia - "Gandesti prea high", care va fi a unsprezecea piesa in finala.

Sambata seara va incepe a doua semifinala pentru Eurovision 2006, care va fi difuzata in direct de TVR 1 si TVR International incepand cu ora 20.10.

Piesele care intra in concurs sunt: Laurentiu Cazan - "I believe in my star", Dora - "Brand new feeling", Gina Pop Band - "Give me a sign", Linda - "Se tu vuoi", Delia - "Baby", Tony Poptamas si Desperado - "The Universe", Sorin Mirea - "This is my time, Jasmine - "Sunshine", Marius Dragomir - "Porque te vas", Gasca de Acasa - "Lumea asta nu-i a mea", Mihai Traistariu - "Tornero".

Dintre acestea, vor fi alese celelalte sase finaliste pentru ultima etapa a selectiei nationale. Modalitatea de jurizare este de 50% televoting, care va dura 30 de minute, si 50% juriu.

Numarul total de puncte obtinut de finalisti va fi anuntat dupa incheierea selectiei nationale, duminica seara, la ora 23.15.