Partidul Democrat a anuntat luni ca isi mentine oferta de fuziune adresata liberalilor, dar a invitat totodata si alte formatiuni politice la discutii pentru formarea unui partid de centru-dreapta puternic. Anuntul a fost facut dupa sedinta Biroului Permanent National al partidului.

Reuniunea democratilor vine intr-un moment tensionat. Duminica, liberalii de la Bucuresti, prin vocea presedintelui PNL Bucuresti, Ludovic Orban, i-au acuzat pe reprezentantii PD ca au incalcat prevederile protocolului Aliantei.

In plus, liderul liberal i-a somat pe conducatorii filialei Bucuresti a Partidului Democrat sa o excluda din partid pe Elena Udrea si au mai reprosat democratilor ca au incercat sa transforme primarii de sector in simpli executanti ai ordinelor primarului general Adriean Videanu.

In replica, liderul democrat, Emil Boc, l-a contrazis insa pe Orban. Boc sustine ca protocolul Aliantei nu a fost incalcat atunci cand Elena Udrea a fost primita in PD.

Presedintele executiv, Adriean Videanu considera iesirea lui Orban, drept o imixtiune in treburile Partidului Democrat.

Cat despre fuziunea PNL-PD, Emil Boc spune ca raspunsul primit din partea liberalilor este un atac la adresa PD si chiar a presedintelui Traian Basescu. Emil Boc le-a atras atentia liberalilor ca rufele se spala in familie, nu la televizor.