O judecatoare de la Tribunalul din Targu Mures si-a amenintat cu moartea o colega.

Procurorii criminalisti care ancheteaza cazul au ajuns la concluzia ca judecatoarea Viorica Dobozi era aproape sa-si puna in practica amenintarile. Ea a trimis mai multe scrisori colegei sale Klara Ceapa, imediat dupa ce aceasta a fost promovata intr-o functie la Curtea de Apel Brasov. Intreaga ancheta este inca in desfasurare la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Judecatoarea Dobozi a recunoscut in fata procurorului anchetator ca are deprinderi lesbiene.

Scrisori "cioplite" cu cutter-ul

Incepand cu primele zile ale anului 2006, Klara Ceapa, judecatoare care lucra inca la Tribunalul Mures, inainte sa fie promovata la Brasov, a primit mesaje de amenintare cu moartea. Judecatoarea a inteles repede ca autorul acestor mesaje stie foarte bine ce face, modul de operare fiind similar celui al unui infractor care vrea sa se razbune.

Surse judiciare ne-au declarat ca femeia a cerut protectie, inca din 6 ianuarie. Klara Ceapa i-a aratat presedintei de instanta primul mesaj, "scris" pe o coala A4 cu un cutter. Hartia era taiata, astfel incat sa se poata citi clar textul. "Cum vrei sa te omor, cu toporul sau cu cutitul?", este primul mesaj primit in cutia postala.

IPJ Mures s-a implicat imediat, fiind evident ca viata magistratului putea fi in pericol. Locuinta judecatoarei a fost monitorizata si pazita permanent, insa politistii "au mai tras cu ochiul" si la apartamentul unei alte judecatoare, situat in acelasi bloc, dar la o scara diferita. Este vorba despre locuinta Vioricai Dobozi, judecator penalist tot la Tribunalul Mures.

Aceasta se plansese ca primeste si ea mesaje de amenintare. Dobozi si Ceapa erau bune prietene si se vizitau reciproc.

"Te omor joi!"

Protectia celor doi magistrati a devenit prioritara, iar procurorul general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti a cerut inclusiv interventia Serviciului Roman de Informatii. Motivele procurorului erau dintre cele mai serioase. Ceapa era asaltata de mesaje din ce in ce mai violente, "construite" din litere taiate din ziare si lipite pe coli albe.

Mai mult, autorul amenintarilor facea si exercitii de imaginatie, folosind litere albe si negre, dar si texte color, cu lipituri galbene, verzi sau rosii. "Vezi cum judeci, ca vei muri", este un mesaj din lipituri alb-negru, gasit pe tocul usii si in cutia postala.

Un altul, tot alb-negru, se voia un anunt: "Te omor joi!" In categoria mesajelor "colorate" intra cel mai complet, din punctul de vedere al informatiei ce deschide calea spre autorul sinistrelor mesaje: "Chiar daca ti-ai luat locuinta in Brasov, de razbunarea mea nu vei scapa!".

Era clar ca expeditorul se afla in cercul de cunoscuti ai judecatoarei Klara Ceapa, care fusese, intr-adevar, avansata la Curtea de Apel Brasov. Au mai aparut si amenintarile telefonice, sub forma unor SMS-uri: "Vezi ce faci cu maica-ta".

Articol integral in Averea