Contribuabilii persoane fizice trebuie sa depuna declaratiile de venit pentru anul trecut pina la termenul-limita de 15 mai, atrage atentia Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF). In aceasta situatie sint 20% dintre salariatii din Romania.

Agentia va transmite contribuabililor prin posta formularele de declaratii de venit, in perioada 1-15 aprilie, precizeaza un comunicat al institutiei. Contribuabilii pot trimite organelor fiscale tot prin posta, gratuit, utilizind plicurile primite impreuna cu documentele declarative.

Transmiterea prin posta a formularelor de declaratie de venit catre contribuabili va avea loc in perioada 1-15 aprilie 2006, se mai spune in comunicat.

Contribuabilii vor primi la domiciliu doua exemplare ale formularului Declaratie speciala privind veniturile realizate, personalizate (formularul 200), ghidul de completare a formularelor, precum si plicul destinat trimiterii de catre acestia a declaratiei la organul fiscal de domiciliu, se precizeaza in comunicat.

ANAF recomanda contribuabililor ca, pentru transmiterea prin posta a declaratiei de venit, sa utilizeze plicul cu indicatia „CR" primit, acesta fiind un plic special, pentru care nu trebuie sa achite taxele postale.

Citeste articolul complet in Cotidianul