Huo! Tradatorul!" Stransi ieri la Brasov, intr-un congres extraordinar al Blocului National al Revolutionarilor, posesorii de patalamale de revolutionari au tinut sa-l „felicite" si ei pe cel care i-a brevetat pe banda rulanta drept „luptatori cu merite deosebite" in decembrie ’89 si le-a fost ani de zile presedinte de onoare.

Dupa care, odata stins corul huiduielilor, Ion Iliescu a avut parte si de o „reexcludere" din randurile BNR-ului condus de fostul sau curtezan Dorin Lazar Maior, masura aplicata, tot „in lipsa", si lui Dan Iosif si Emil Cuteanu.

In schimb, Bebe Ivanovici, aflat in sala, a scapat doar cu o repriza scurta de fluieraturi cand unul dintre apropiatii sai l-a propus candidat pentru un post de vice.

Cum era de asteptat, din postura de unic candidat, traseistul D.L.Maior si-a pastrat functia de presedinte al BNR, urmand sa fie secondat de George Costin, ca presedinte executiv – functie nou infiintata dupa aprige targuieli de culise in ajun – de trei prim-vicepresedinti, doi vicepresedinti si un secretar general.

Plus cate doi vici si trei secretari generali pentru fiecare din cele zece zone teritoriale in care va fi impartit, de-acum inainte, BNR-ul.

Mentinut si in noua „organigrama de conducere", postul de presedinte de onoare a fost lasat, deocamdata, vacant „pana vedem pe cine vom gasi sa-l merite".

Pe holuri, multi participanti vorbeau cum ca „merituosul" urmeaza sa fie Traian Basescu, „daca ne va dovedi ca ne sprijina pentru obtinerea drepturilor care ni se cuvin".

Citeste articolul complet in Gandul