Politistii bucuresteni cauta un grup de escroci, care au reusit sa obtina sute de milioane de lei de la mai multe batrane pe care le-au convins ca lucreaza la "Surprize, surprize". Infractorii abordeaza pe strada femei trecute de 70 de ani, recomandandu-se politicos drept angajati ai TVR, colaboratori ai emisiunii Andreei Marin.

Credule, batranele intra usor in vorba, iar falsii spiridusi trimisi de asa zisa zana a surprizelor trec repede la afaceri. Escrocii incep prin a reaminti victimelor ca Andreea Marin e foarte buna prietena cu omul de afaceri Ion Tiriac, dupa care lanseaza o "oferta promotionala".

Varstnicele, mari amatoare de show-uri TV, afla ca, daca isi scot toti banii din banca si in depun la "Banca Tiriac", vor fi invitate in platoul de filmare si vor primi din partea prezentatoarei un televizor, un frigider sau un aragaz.

In plus, tot "colaboratorii emisiunii" se angajeaza sa se ocupe si de transferul banilor, in sensul ca batranele mergeau si isi scoteau toate economiile pe care le inmanau apoi noilor binefacatori. Inainte sa dispara cu banii, escrocii le spuneau femeilor sa taca si sa nu-si anunte familia, pentru a nu le strica surpriza. Surprizele au venit insa, mereu, doar din partea politistilor.

Potrivit anchetatorilor, valoarea unei tepe trase de banda "Surprizelor" variaza intre 10 si 200 milioane lei.