Actrita Monica Barladeanu, sau Monica Dean cum este cunoscuta de americani, a trait duminica magia Oscarurilor chiar din inima evenimentului, de la Kodak Theatre.

Aflata la inceputul carierei sale pe "taramul fagaduintei", Monica a participat la cea mai importanta gala a industriei cinematografice americane, alaturi de vedete consacrate, purtand, in premiera, o rochie semnata de un designer roman, cunoscutul stilist Razvan Ciobanu.

Cum e de asteptat, Oscarul atrage, prin notorietatea sa, o serie de evenimente adiacente. "Hollywoodul arata altfel in ziua Oscarurilor, pentru ca au loc tot felul de proteste si manifestari, care n-au nicio legatura cu evenimentul in sine.

Dar oamenii profita de faptul ca sunt atatea camere de luat vederi si protesteaza in legatura cu diverse lucruri, pentru ca acolo pot fi vazuti si isi pot face auzite ideile", a declarat miercuri

Monica Barladeanu, prin telefon, la emisiunea "6! Vine presa", de pe B1 TV. "Am vazut si cateva proteste impotriva filmelor nominalizate, cea mai contestata fiind pelicula "Brokeback Mountain"", a spus ea.

Ritualul alegerii rochiilor

O parte importanta a evenimentului o constituie defilarea vedetelor pe covorul rosu, iar Monica Barladeanu a povestit care este "procedura" de alegere a tinutelor.

Desi Reese Witherspoon (care a castigat anul acesta Oscarul pentru cea mai buna actrita in rol principal) a aparut la Globul de Aur cu o rochie semanand ca doua picaturi de apa cu aceea purtata de Kirsten Dunst, cu ocazia aceleiasi ceremonii, in anul 2003, Monica spune ca la Oscar acest lucru este imposibil.

"Designerii isi inchiriaza apartamente la diverse hoteluri din oras, iar vedetele sunt chemate pe rand, conform unor programari, sa-si aleaga rochiile. Odata ce ti-ai gasit-o, toate celelalte tinute de aceeasi culoare si acelasi model sunt impachetate si trimise inapoi, deci este exclus ca altcineva sa poarte o rochie la fel", a povestit Monica.

Desi a fost invitata la "probe" de cativa designeri, printre care Calvin Klein, Monica a preferat sa poarte o tinuta semnata de Razvan Ciobanu, care i-a trimis la Hollywood patru rochii. "Toate aveau o taietura superba si nu se comparau cu cele pe care le-am probat la diversi designeri. Am ales o rochie lila deschis, care mi-a placut foarte mult.

Articolul complet in EVZ