Seful statului incearca sa faca pace pe 15 martie. Liderul secuilor, Szasz Jeno, a facut o vizita la Cotroceni, iar liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, se lauda ca a fost sunat de Basescu. Si unul si celalalt par sa-si fi domolit pornirile razboinice dupa discutiile cu seful statului.

In initiativa de a dezamorsa potentialul conflict care ameninta sa inflameze ziua de 15 martie, presedintele Traian Basescu l-a sunat joi pe liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor. Ieri, l-a chemat la Cotroceni pe liderul Uniunii Civice Maghiare si primarul orasului Odorheiu Secuiesc, Szasz Jeno.

Comunicarea cu presedintele pare sa-i fi vrajit pe cei doi, acestia declarindu-se incintati de discutiile avute cu seful statului. „Mi-a placut reactia lui Basescu. Mi-a devenit din nou simpatic presedintele. Vad ca nu l-au afectat atacurile din partea mea. Duce bine", si-a exprimat, ieri, admiratia Corneliu Vadim Tudor.

„Este primul presedinte care vrea sa afle informatii in mod obiectiv despre maghiarii din Romania. Tara nu mai e condusa de presedinti precum Ion Iliescu, care a chemat minerii pentru a face ordine", declara si Szasz Jeno dupa intilnirea cu presedintele, pe care l-a si invitat la Odorheiu Secuiesc pe 15 martie.

Desi a lansat ieri un adevarat suvoi de injurii si atacuri la adresa „sovinilor unguri", Vadim zice ca decizia finala in legatura cu deplasarea la Odorhei va fi luata doar luni si doar daca va vedea ca institutiile statului nu vor interveni.

Citeste articolul integral in Cotidianul