Prezentatori alesi din rindul celebritatilor locale, o grila de programe dedicata mai mult audientei romanesti, precum si o posibila lansare a unei frecvente exclusive. Acestea sint noutatile Discovery anuntate de Klaudiusz Gomerski, Press & Marketing Manager pe Europa Centrala, sosit in Romania pentru prezentarea noutatilor postului pe 2006.

Discovery debuteaza cu o noua grila de programe in aceasta primavara, marindu-si astfel oferta de programe „pe teme de stiinta si tehnologie, viteza si activitati extreme, investigatii si mistere", dupa cum noteaza comunicatul de presa al companiei.

Se poarta viteza

Noua serie de programe tematice „Ora Vitezei" debuteaza in aceasta luna si va avea difuzare zilnica, incepind cu ora 21.00. „Seria se va concentra asupra stiintei si psihologiei vitezei", detaliaza Klaudiusz Gomerski.

Unul dintre episoadele seriei, „Stiinta Vitezei", il are ca invitat pe Kerry Spackman, expert in functionarea creierului uman si consultant pentru echipa de F1 McLaren, care va discuta despre nevoia de viteza a omului si despre efectele vitezei asupra creierului uman.

„Curse", „Automobile americane reconditionate", „Momente speciale: Motociclete americane", „Masini pe alese" sint alte emisiuni din seria tematica „Ora Vitezei", care dezvaluie magia adrenalinei.

Tot in aceasta luna, Discovery exploreaza si lumea criminalisticii, cu o serie intitulata „Dr. G., Medic Legist". Jan Garavaglia, sef al Biroului de Medicina Legala din Florida, institutie care a investigat 6.000 de cazuri numai in 2003, incearca „sa rezolve misterele vietii si ale mortii cu ajutorul celor mai performante elemente de stiinta si tehnologie criminalistica".

In prier, terminus paroxism

„La un Pas de Moarte" debuteaza in aprilie si este un program care prezinta povestile unor supravietuitori, cercetind instincte umane fundamentale. „Majoritatea vin din lumea aventurii profesioniste si a sporturilor extreme, sint oameni care forteaza in mod deliberat limitele pericolului", adauga Gomerski.

„Pompierii americani", o alta premiera din aprilie, este o serie in care Discovery arata telespectatorilor ce inseamna „o viata de erou". „Avem acces non-stop la acest uimitor grup de profesionisti, constituiti in Brigada de Pompieri a Los Angeles-ului, care isi pun viata in pericol pentru a-i ajuta pe altii", mai spune Gomerski.

Tot la limita traiesc si eroii emisiunii „Meserii Periculoase - O Prada Mortala", care sint pescari de crabi pe apele inghetate ale Marii Bering, unde se produc cele mai violente valuri din lume. Sezonul dureaza doar cinci zile, timp insa suficient pentru ca o mina de aventurieri sa se lupte cu frigul arctic si valurile brutale intr-o „goana dupa aur a epocii moderne".

Citeste articolul integral in Cotidianul