Cine m-a enervat in saptamina ce tocmai a murit? Pai, uite, cine! Un Peugeot cu o scula der femeie de 150 de centimetri si ochelari de cal, cit fundul ei de mare. Mi-a tras un claxon de pomana.

Vazind raza de soare primavaratic ce-mi ingheta capul, am lasat sapte giste de pietoni sa treaca de pe o strada pe alta strada. Vaca pitica, stafida livida avea nevoie sa treaca in ma-sa si ea.

A tras un claxon ca sa o vad pe ea in retzrovizoare, ca sa ajunga mai repede in parcare si sa se duca cu prostia ei la Spiru Haret Faculty. Dar Renault B 78 SGA ce ma-sa mi-a facut? Mergeam ca prostul normal, cind din subconstientul meu timp a iesit un ala cu viteza de idiot, facind slalom pe strazile de pe Splai.

Pai, unde gitul ma-sii se grabea, nu stiu, dar cunosc, pipai si urlu ca a bagat un 80 ca sa apese rau de tot pe frine: in 20 de metri era un semafor pe rosu si coada la el. Felicitari, boule! Un constatean cretin mi-a luat fata, mi-a dus-o pe contrasens pe drumul spre Unirii-Universitate.

Da-i si depaseste, omoara aerul, natingul, face slalom, taie in ma-sa spatiul, ca sa se linisteasca si asta pe vecia de 5 minute la semafor. Un jeepan BMW cu o varza la volan, pe 7 martie, ma fute cu farurile, cu claxoanele, desi nu am unde sa merg. Sint blocat ca un cirnat in varza strazii.

Si panarama ma omoara. Ce sa zic de B23URM, un Mercedes vechi ce iese din Pasajul Obor si imi taie calea la centimetri pentru a-si face naravul cu o strada laterala. Dar toanta aia ce-si pune masina de luxul curcilor in mijlocul strazii Dorobanti, rupind jumatate din ea, ce are? O proasta ca aia, mai rar.

E mica, cred patroana la cosmetica-frizerrie-coafura pe Dorobanti, ca de fiecare data parcheaza la fel si opreste circulatia ca asa vrea ea. Adevarul este ca iti vine sa te transformi in gazeta de perete comunista, cind ii vezi pe astia.

Ce licurici au in creier, ce obsesii ii mina, ce sfidare de sine vor sa-si rezolve la moment. Eu cred ca ei nu se vad pe ei, nu pot sa converseze cu ei insisi coerent in vijiul respectiv.

Uite, eu! Eu cind parchez aiurea in tramvai in parcarea rezervata de la Universitate, o pun sui, chioris-grapis, timp, fals, bou, curva, smecher, abia astept sa scap de masina, ce-mi pasa de altii, ce-mi pasa de Alin, care ma trage de urechi de fiecare data?

Cevrei,ba,Aline,delamine,chiartienuti-erusinesateieide mine? Cineesti,ba, tu? Tuchiarvreisatebat! Tebat,ce,ba,Aline,estituconstiintamea,esti oglinda dedimineata,painuvezi,bacaeunumabarbierescdecitlatreizile?Imicitestiinparcareamasiniicao tigancainpalma!Dece?Undevreisa

ajungicu zimbetultau ingaduitor, tu vvvvvvvvvvvrei cu bbbbbblinda ttttttta attttttttttttragere de aaaaaaaaaaatentie saaaaaa-miiiiiii schhhhimbi viata?