Se pare ca investitorii nu au avut parte de liniste nici in aceasta saptamana, piata bursiera oferindu-le cateva sedinte cu volatilitate crescuta, sedinte mai agitate in care majoritatea actiunilor cu lichiditate ridicata au cunoscut cresteri si scaderi semnificative.

A fost o saptamana in care mai vizibile au fost actiunile SIF, aici au inceput sa se contureze sperantele unor majorari de capital social si, in plus se asteptau noutati de la Camera Deputatilor, unde vineri trebuia sa se discute Ordonanta care limiteaza detinerile la 1% si pentru persoanele care

actioneaza in mod concertat. De asemenea, tot vineri Curtea de Apel trebuia sa se pronunte in dosarul Rompetrol cu privire la cererea Parchetului de arestare preventiva a lui Dinu Patriciu.

Nici dinspre Parlament, nici dinspre Curtea de Apel nu au sosit vesti concrete, ordonanta privitoare la SIF-uri urmand a se discuta saptamana viitoare, in timp ce magistratii Curtii de Apel au retrimis dosarul Rompetrol spre rejudecare la Tribunalul Bucuresti.

La toti acesti factori se mai adauga informatiile aparute in presa privind o posibila anulare a privatizarii Biofarm Bucuresti, companie farmaceutica unde mai multe SIF-uri detin participatii importante. Asta a provocat scaderile de marti in segmentul SIF, influentand de altfel intreaga piata.

Biofarm a venit cu lamuriri suplimentare, ce releva faptul ca temerile aparute nu erau fondate, mai exact au fost blocate niste actiuni detinute de compania prin care a fost privatizata, actiuni care insa acum reprezinta doar 1% din capitalul social al Biofarm.

Asadar, titlurile SIF au inceput o cursa de recuperare a pierderilor din zilele trecute, miercuri si joi au acumulat in medie cresteri de peste 8%, pentru ca saptamana sa se incheie cu o sedinta linistita, echilibrata, insa cu usoare scaderi.