Ceremonia decernarii Premiilor Clubului Roman de Presa a mustit de intepaturi politice si profesionale. Chiar daca Robert Turcescu ne-a declarat in urma cu o saptamana ca nu il mai intereseaza "razboiul Rodicai Culcer", nu a scapat ocazia de a inscrie inca un punct in disputa cu fosta lui sefa de la Europa Fm.

Gala desfasurata vineri, la Sala Auditorium a Muzeului National de Arta, in prezenta presedintelui Traian Basescu, si transmisa in direct de TVR 1, a prilejuit onorarea celor mai buni jurnalisti de presa scrisa, radio si televiziune in 2005.

Printre castigatori s-a numarat si Robert Turcescu , care a fost rasplatit cu doua trofee, la sectiunea Presa scrisa-Ancheta, alaturi de colega Cristina Hurdubaia de la Cotidianul, si la sectiunea Radio-Talk Show pentru emisiunea "Romania in direct".

SAGETI CU ADRESA SUBINTELEASA

Urcat pe scena sa-si ridice al doilea trofeu, realizatorul emisiunii 100% cu Robert Turcescu de la Realitatea TV nu s-a putut abtine sa nu arunce cateva sageti spre o persoana al carei nume nu a dorit sa-l pronunte "in casa televiziunii, pentru ca nu-i face nici un fel de placere". Insa realizatorul nu a facut economie de amanunte care au dus cu usurinta la identificarea numelui nerostit.

Turcescu a afirmat ca premiatul talk-show "Romania in direct" a implinit patru ani in ciuda unor presiuni venite din partea persoanei fara nume, care a incercat in urma cu cativa ani sa-i puna capat.

BUBE VECHI

Razboiul declaratiilor dintre Robert Turcescu si Rodica Culcer a debutat in luna aprilie a anului 2003, cand Rodica Culcer, pe atunci director de stiri la Europa FM, l-a inlocuit pe Turcescu din functia de redactor-sef pe motiv ca jurnalul de care se ocupa acesta "pierdea audienta si era lucrat superficial".

Realizatorul Robert Turcescu a acuzat-o atunci de cenzura pe fosta lui sefa si a declarat ca Rodica Culcer a facut o politica slugarnica fata de Adrian Nastase si fata de PSD, partidul de guvernamant din acea vreme.

SUBMINARE

Replica celei vizate nu s-a lasat asteptata. Intr-un interviu recent aparut in revista TV Mania, directoarea stirilor TVR a spus insa ca interesele lui Turcescu sunt mult mai rafinate si ca vedeta postului Realitatea TV incearca sa submineze noul curs pe care incep sa-l ia stirile TVR-ului.

Referitor la cea mai proaspata declaratie facuta de Robert Turcescu, directoarea stirilor din TVR 1 a ales sa nu comenteze, iar pe Turcescu nu l-am putut contacta.

Articol integral in Ziarul