Premiile Clubului Roman de Presa (CRP) au fost in acest an mai ravnite ca oricand. La aceasta a saptea editie inscrierile au batut recordul. Din aproape 300 de jurnalisti, membrii juriului au premiat 19 dintre cei mai credinciosi „caini de paza" ai democratiei, vineri seara.

Alexandru Purcarus de la Mediafax a luat premiul pentru Stire de agentie. Cel mai bun reportaj a fost scris de Liviu Iolu de la Evenimentul Zilei, iar premiul pentru Caricatura a ajuns la Puiu Gazdaru de la Gardianul.

Robert Turcescu a plecat cu doua premii acasa, unul pentru ancheta alaturi de Cristina Hurdubaia de la Cotidianul si unul la sectiunea Talk-show radio pentru emisiunea „Romania in direct" de la Europa FM. Tot postul Europa FM a primit trofeul pentru Emisiune de stiri, realizata de Iulia Verbancu.

Cel mai apreciat Reportaj de radio a fost cel al Sorinei Bota si Cristinei Bulbescu de la Radio Targu-Jiu. Crina Nedelcu Druica de la Pro TV a primit premiul CRP pentru Emisiune de stiri.

Premiile pentru celelalte sectiuni au ajuns la TVR1: pentru Reportaj, Catalin Apostol, pentru cea mai buna ancheta tv, Cornel Mihalache, iar pentru cel mai bun Talk-show, Marian Voicu. Cel mai bun ziarist IT fost desemnat Ionut Ancutescu de la revista Business Magazin, in timp ce premiul pentru Jurnalism Economic i-a fost acordat Andreei Gheorghe de la Capital.

Mariana Badan de la TVR1 a luat premiul pentru cel mai bun jurnalist din domeniul Culturii, iar cele mai bune interviuri din acest an au fost facute de Diana Rotaru de la Opinia Studenteasca. Ion Cupen de la Pro Sport a luat premiul pentru Jurnalism Sportiv. Fotografia Anului 2005 a fost "surprinsa" de Bogdan Iurascu de la Jurnalul National.

Media Sud Management SA, detinatoarea marcii Gazeta de Sud, a primit "Premiul Dumitru Tinu".

Articol integral in Gandul