Nimic nou pentru Steaua. Si in etapa a doua a returului a terminat la egalitate, 0-0, meciul cu FC National. In urma acestui semiesec, ros-albastrii au ramas la doua puncte in spatele liderului Dinamo si au un avantaj de doar un punct fata de ocupanta pozitiei a treia, Poli Timisoara.

In ciuda faptului ca este la a patra partida fara gol marcat in acest an in Bucuresti (0-1 cu Heerenveen, 0-0 cu Betis, 0-0 cu FC Arges si 0-0 cu FC National), situatie care ar trebui sa dea de gandit, oficialii stelisti au gasit tapul ispasitor: arbitrul Alexandru Deaconu, cel care in opinia conducatorilor din Ghencea a viciat rezultatul.

Principala acuza adusa lui Deaconu a fost neacordarea unui penalty in minutul 40, cand Sapunaru l-a tinut in careu pe Victoras Iacob. Cel mai vehement contestatar a fost finantatorul Gigi Becali, care l-a desfiintat pur si simplu pe central. "A fost o tenta de arbitraj pro-Dinamo. Nu sunt de vina cei de la FC National pentru acest arbitraj.

Si-a bagat Dinamo coada si ne-a privat de castigarea a trei puncte pe care le meritam. E un nenorocit, un hot, un blatist acest Deaconu. Ei ne cred prosti? Daca se va continua in maniera asta, nu ne mai putem gandi la titlu", a afirmat latifundiarul din Pipera.

Managerul general Mihai Stoica a declarat ca arbitrul Deaconu si asistentul Nicolae Marodin ar trebui exclusi din activitate pentru greselile comise. "Adrian Vidan nu a facut greseli majore, dar Deaconu si Marodin sigur. A fost un arbitraj care nu numai ca a viciat rezultatul, dar am iesit cu doi jucatori accidentati, Paraschiv si Iacob.

Stelistii au mai reclamat si jocul extrem de dur al amfitrionilor, parere impartasita de mai multi jucatori ai campionilor. "Daca intrati in vestiar dupa meci, vedeati cum e acolo. Parca am fost la Rovine.

Arbitrul? Daca la doi metri nu vezi ce s-a intamplat, inseamna ca nu vrei sa vezi", a spus Mirel Radoi. Mijlocasul Gabriel Bostina crede ca jocul la limita regulamentului prestat de FC National este o consecinta a faptului ca bancarii "au fost motivati de alte echipe".

Articol integral in Gandul