Adrian Nastase va parasi joi partidul, anunta Jurnalul National. Alaturi de Nastase si-ar mai putea prezenta demisiile inca opt parlamentari, scrie Gandul. Surse din conducerea PC au confirmat pentru EVZ ca Nastase duce tratative cu Dan Voiculescu. Geoana a admis posibilitatea ca Nastase sa paraseasca partidul, scrie Cotidianul. Grupurile de interese din PSD divorteaza, scrie Romania Libera.

Nastase isi scrie demisia din PSD

Florin Negrutiu, Doroteea Voicu (Gandul)

Adrian Nastase si-ar putea anunta, maine, demisia din PSD, ne-a declarat ieri o sursa apropiata a fostului premier.

Adrian Nastase nu a dorit, ieri, sa confirme sau sa infirme plecarea sa si a grupului sau din partid si nu a raspuns la telefon nici macar apropiatilor din PSD. Fostul premier ar urma sa-si anunte inscrierea in Partidul Conservator al lui Dan Voiculescu, intre cei doi avand loc mai multe intalniri de tatonare.

Viorel Hrebenciuc ii convocase ieri seara, la un restaurant, pe deputatii social-democrati, pentru a-i numara: care raman si care pleaca. Presedintele PSD, Mircea Geoana, plecat la Bruxelles, a trimis acasa un mesaj: "N-o sa implor pe nimeni sa ramana in partid".

In schimb, deputatii anti-Geoana aveau de gand sa-i trimita acestuia in batjocura o telegrama de felicitare pentru succesul de a dona Puterii functia de presedinte al Camerei.

Articol integral in Gandul.

Aripa Nastase rupe PSD

preluare EVZ

Adrian Nastase antreneaza aproximativ 30 de parlamentari pentru ruperea de PSD. Nu se stie in acest moment cati dintre cei carora le-a facut oferta il vor urma.

Surse din conducerea Partidului Conservator ne-au confirmat ca Nastase duce tratative cu Dan Voiculescu.

Aceiasi lideri conservatori ne-au declarat ca Biroul Permanent al PC se va reuni joi pentru a analiza absorbtia aripii pesediste conduse de Nastase.In aceeasi zi este asteptata si demisia fostului presedinte executiv al PSD.

Transferul la PC a fost confirmat indirect de deputatul Eugen Bejinariu, unul dintre apropiatii lui Nastase. Bejinariu, seful informal al operatiunii de scindare, a anuntat deja ca "intentioneaza sa paraseasca PSD, iar Partidul Conservator este o optiune". El a apreciat ca vor pleca din PSD cel putin 15-16 deputati.

Articol integral in EVZ

Nu se prabuseste universul daca pleaca Nastase din PSD

preluare Cotidianul

Intervenind aseara in emisiunea Guerrilla Raport, realizata de Carol Sebastian, Mircea Geoana a admis posibilitatea ca Adrian Nastase sa paraseasca partidul: "O sa plece poate si dinsul, poate si alti citiva. Ce se intampla, se prabuseste Universul?"

Rep:: Domnule Geoana, tot mai multe voci cer congres extraordinar in PSD. Dumneavoastra cum le raspundeti?

Mircea Geoana:: Eu le spun ca in primul rand trebuie sa gestionam cu intelepciune si cu fermitate momentul post Nastase. Cred ca el ar fi trebuit sa faca un gest mai din timp, sa nu ajungem in situatia sa ii punem in vedere ceea ce i-am pus in vedere. Sint probabil cativa colegi care sunt acum ademeniti sau incurajati sa faca un gest in afara partidului.

Le spun foarte clar, nu imploram pe nimeni sa stea in partid.[...] Pana la urma cine vrea sa faca parte dintr-o echipa care are ca scop reconstructia partiduluisi aducerea lui intr-o zona de credibilitate este binevenit, indiferent cum il cheama si e unde vine.

Rep:: In lipsa dvs din tara domnul Bejenariu a anuntat ca isi va depune demisia, nu se stie cand, saptamina asta, si ca ar putea sa fie urmat de alti deputati PSD, fideli domnului Nastase.

Mircea Geoana:: Domnul Bejenariu daca are atita afinitate cu domnul Nastase, daca doreste sa-si faca o cariera politica in afara PSD-ului, n-are decit sa faca acest lucru.

[...] Desi poate ar trebui sa se gandasca mai mult la cine l-a adus in Parlament, cine l-a pus pe lista si la organizatia de Suceava care a muncit sa ii aduca voturi dumnealui si altor colegi din partid care se cred mari lideri politici pe votul altora.

Articol integral in Cotidianul