Vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, sustine ca primirea in Partidul Conservator si, implicit, in Coalitie a lui Adrian Nastase ar fi ca si cum liberalii s-ar trezi in pat cu dusmanul. Afirmatia a fost facuta in emisiunea Romania la Raport de la MIX FM.

Intrebat de Andreea Pora cum va reactiona PNL daca Eugen Bejinariu, cunoscut apropiat al lui Adrian Nastase, se va inscrie in PC, Orban a spus ca acesta nu are ce cauta in Coalitie, iar PC va fi dat afara de la guvernare.

Orban a adaugat ca PC trebuie sa dea un semnal clar ca nu este loc de refugiu pentru PSD-istii tranfugi, mai ales pentru cei de calibrul lui Eugen Bejinariu, care a fost prim ministru interimar intr-un guvern PSD.

"PC poate sa puna in balanta stabilitatea Guvernului in vederea integrarii europene si problema unui transfug PSD. PC trebuie sa dea un semnal ca nu este un loc de refugiu pentru PSD-isti. A lua un fost ministru si un prim ministru, chiar interimar spre final de guvernare al fostei guvernari in cadrul Coalitiei inseamna ca romanii au votat degeaba", a comentat Ludovic Orban.

Orban sustine ca pleacarea PC de la guvernare, va insemna pierderea unui mare numar de parlamentari conservatori, care vor parasi partidul. In opinia liberalului, acestia se vor indrepta spre PNL, PD sau vor ramane independenti.

Daca PC primeste pesedisti trebuie exclus din Coalitie

[c:1:d]Liderul democratilor din Camera Deputatilor, Cristian Radulescu, sustine ca dupa PD nu concepe sa accepte in Coalitie parlamentari din PSD.

Intrebat de Andreea Pora ce vor face democratii daca se vor trezi cu Eugen Bejinariu in Coalitie, in emisiunea Romania la Raport de la MIX FM, el a afirmat ca acesta este doar buzduganul aruncat de Adrian Nastase in PC, iar consevatorii asteapta venirea lui Nastase cu grupul sau ca sa-si intareasca fortele.

"Bejinariu este numai buzduganul pe care l-a aruncat de Adrian Nastase acolo. Ne deranjeaza si prezenta lui Bejinariu acolo, dar nu este nici pe departe de acelasi calibru ca Adrian Nastase", a spus Cristian Radulescu.

Reprezentantul PD a declarat ca, in cazul in care maine Eugen Bejinariu se va fi admis in PC, a doua zi democratii vor discuta problema in Biroul National al partidului, apoi in Consiliul National al Aliantei si in Coalitie.

El este convins ca se va lua decizia excluderii conservatorilor din Coalitie si de la guvernare, "fiindca una este sa intaresti capacitatea de vot a Aliantei si a Coalitiei in Camera si alta este sa aduci acolo persoane care sunt blazonul partii opuse".

Cristian Radulescu sustine ca in cazul unui guvern minoritar, PC va boicota unele legi, contra unor servicii, dar nu vor face nimic pentru caderea Guvernului. "Guvernul Tariceanu va putea sa existe si fara conservatori, dar cu unele concesii facute PC", a sfirmat Radulescu.

Bogdan Pascu: Bejinariu n-a facut cerere de intrare in PC

[c:2:d]Liderul Conservatorilor din Camera Deputatilor, Bogdan Pascu, sustine ca Eugen Bejinariu trebuie sa faca cerere oficiala de inscriere in partid, care trebuie aprobata in structurile acestuia. In emisiunea Romania la Raport de la MIX FM, el a spus ca, pana acum, in PC nu s-a inregistrat o asemenea cerere.

Intrebat de Andreea Pora cati membri si deputati PSD se vor inscrie in PC, Bogdan Pascu a ezitat sa dea un raspuns clar, dar a spus ca si alti deputati si senatori si-au exprimat aceasta intentie.

"Faptul ca domnul Bejinariu si-a anuntat intentia sa demisioneze din partidul domniei sale si a anuntat ca pentru domnia sa o alternativa ar putea fi PC este o opinie care-l priveste pe dumnealui. In PC ca sa poti sa intri trebuie sa-ti exprimi in mod direct si oficial interesul. Pana la acest moment nu exista o intentie declarata official", a declarat Bogdan Pascu.

Bogdan Pascu sustine ca PC nu ar incalca protocolul Aliantei sau pe cel al Coalitiei prin primirea unor membri PSD in partid, pentru ca asa ceva nu scrie in nici o intelegere parafata.

Eugen Bejinariu: Nu m-am consultat cu Adrian Nastase in legatura cu demisia mea

[c:3:d]Deputatul PSD Eugen Bejinariu a afirmat ca nu s-a consultat cu nimeni din partid cand si-a anuntat demisia. In emisiunea Romania la Raport de la MIX FM realizata de Andreea Pora, el a afirmat ca in cel mult doua zile isi depune oficial demisia din PSD si are de gand sa-si duca mandatul pana la capat, iar daca nu va fi primit la conservatori va ramane independent.

Intrebat daca si Adrian Nastase ii va urma exemplu, el a spus ca nu stie, pentru ca nu au discutat aceasta tema. Deputatul a mentionat ca in PSD sunt multi nemultumiti, iar Mircea Geoana a demonstrat aceiasi lipsa de caracter pe care i-o reproseaza acum, desi a fost si el candva un apropiat al lui Nastase.

" Chiar am fost ales pe listele Uniunii PSD +PUR, am o promisiune fata de alegatorii care m-au trimis in Parlament si vreau sa-mi tin aceasta promisiune sa-mi duc mandatul pana la capat", a declarat Eugen Bejinariu.

PRM nu a facut cerere la Primarie pentru sediu

[c:4:d]Viceprimarul liberal Ludovic Orban declara ca nimeni din Coalitie nu a negociat cu PRM pentru sustinerea lui Bogdan Olteanu la sefia Camerei Deputatilor.

Intrebat de Andreea Pora daca i s-a promis PRM-ului un sediu pentru voturile din Parlament, in emisiunea Romania la Raport de la MIX FM, el a infirmat acest zvon si a spus ca la Primaria Generala nu este inregistrata nici o cerere a partidului pentru obtinerea unui sediu. El a afirmat ca este posibil ca PRM sa fi solicitat RAAPPS alocarea unui sediu.

"Nu exista nici o cerere formulata din partea PRM ca partid pentru un sediu, decat o cerere din partea sectorului 3 PRM. Nu s-a discutat absolut nimic cu mine si ma indoiesc ca s-a discutat cu domnul primar general", a declarat Ludovic Orban.