Executivul a decis, in urma controlului efectuat de Autoritatea de Control a Guvernului, demararea procedurilor legale pentru anularea titlului de parc industrial acordat "Parcului turistic si de agrement Snagov" si inceperea demersurilor necesare in vederea rezilierii atat a contractului de asociere in participatiune, cat si a contractului de administrare.

Decizia a fost luata in sedinta de Guvern de astazi. Autoritatea de Control a Guvernului a facut aceste verificari la solicitarea premierului Calin Popescu-Tariceanu.

Ca urmare a controlului efectuat de Autoritatea de Control a Guvernului, aflata sub autoritatea ministrului delegat Cristian David, la "Parcul turistic si de agrement Snagov" s-au constatat o serie de acte administrative nelegale si acte juridice fara efect. Astfel:

1. Titlul de parc industrial a fost acordat "Parcul turistic si de agrement Snagov" fara a respecta legislatia in vigoare.

Astfel, titlul a fost acordat pentru un teren care nu indeplinea conditiile unui parc industrial (utilitati si infrastructura industriala adecvate dezvoltarii potentialului economic), fiind ferma agrozootehnica.

2. Asocierea nu a fost in interesul statului, care a participat la aceasta asociere cu 460 ha in valoare de peste 400 milioane Euro, iar SC Dracula Park SA nu si-a adus nici un aport material.

In fapt, contractul de asociere in participatiune nu a intrat in vigoare pentru ca nu s-au stabilit elementele esentiale prevazute de lege pentru ca acesta sa produca efecte.

3. Administrarea "Parcului turistic si de agrement Snagov" a fost incredintata prin aceeasi hotarare de guvern in mod direct unei firme care nu avea posibilitatea de a indeplini obiectivele contractului si care, intre timp, de altfel, s-a si dizolvat.