Caroli Foods va prelua producatorul clujean Maestro Industries searata intr-un comunicat al companiei. In urma contractului de achizitie, semnat miercuri, Caroli Foods va integra capacitatile de productie si distributie, portofoliul de peste 75 de produse si activitatea celor aproape 200 de angajati apartinand companiei Maestro Industries.

Este nevoie insa de autorizarea de catre Consiliul Concurentei a contractului de achizitie incheiat de cele doua companii.

Conform Caroli Foods, aceasta achizitie va permite consolidarea pozitiei Grupului in regiunea Transilvaniei si pozitionarea sa mai aproape de tinta propusa, aceea de lider pe piata mezelurilor din Romania.

"Am gasit in Maestro Industries un partener solid si experimentat. Credem ca experienta celor doua echipe, aflate acum impreuna, se va concretiza intr-o crestere substantiala pentru grup" a declarat Talal El Solh, director executiv si presedinte, Grupul Caroli Foods.

Grupul Caroli Foods are 1.000 de angajati, iar la finele anului trecut cifra de afaceri a grupului a fost de 62 de milioane de Euro, in crestere cu peste 40 la suta fata de anul anterior. La jumatatea lunii februarie 2006, Grupul Caroli Foods a demarat la Pitesti constructia unei fabrici dedicate exclusiv produselor crud-uscate.

Compania Maestro Industries si-a inceput activitatea pe piata mezelurilor in 1996. Maestro Industries produce aproximativ 75 de sortimente, in majoritatea lor specialitati si mezeluri crud-uscate. Maestro Industries numara in prezent aproape 200 de angajati si a inregistrat o cifra de afaceri de aproape 10 milioane de dolari in 2005.