Pentru ca elevii sai nu stiu prea bine limba engleza si, in consecinta, nu-i inteleg comenzile, Dan Petrescu este nevoit sa ia lectii de poloneza. De ce ti-e frica nu scapi. De adevarul acestei vorbe din batrini pare sa se fi convins si Dan Petrescu, actualul antrenor al echipei poloneze Wisla Cracovia.

Vara trecuta, „Bursucul" a evitat o colaborare cu temperamentalul patron Gigi Becali - care il dorea la Steaua dupa demiterea lui Walter Zenga. A optat pentru banca tehnica a echipei poloneze Wisla Cracovia, unde l-a intilnit pe „Gigi Becali" al Poloniei. „Cred ca finantatorul Wislei, Boguslaw Cupial, este mai bogat ca Becali. Are afaceri in domeniul telefoniei mobile.

Este insa la fel de imprevizibil ca patronul Stelei. A demis antrenorul dupa un tur de campionat in care Wisla avea noua puncte avans fata de echipa de pe locul doi", a povestit pentru „Clujeanul" secundul lui Dan Petrescu de la Wisla Cracovia, Cristinel Pojar.

Se inteleg prin semne

Daca in prima parte a sederii lor la Cracovia au avut parte de un translator, in prezent, cei doi tehnicieni romani trebuie sa se descurce singuri. Si cum elevii lor nu stau prea bine la capitolul limba engleza, Petrescu si Pojar s-au apucat sa invete expresii uzuale in poloneza pentru a se putea face intelesi de fotbalisti. „Treaba mea este sa ma ocup de fundasi.