Mihai Traistariu, reprezentantul Romaniei la Eurovision, a afirmat in mai multe randuri ca va castiga concursul, iar fostul O-Zone, Arsenie Todiras, reprezentand Moldova, se simte in stare sa castige si un concurs intergalactic.

Mai modest, maltezul Fabrizio Faniello (fost partener de scena al Andreei Antonescu), un nume cunoscut in Europa si prezent pentru a doua oara la Eurovision, se multumeste sa declare ca,"indiferent de cine va castiga la Atena, trebuie sa ne bucuram ca suntem in concurs".

Locul trei obtinut anul trecut la Eurovision de Luminita Anghel si Sistem este cea mai buna performanta din istoria participarilor Romaniei la acest concurs.

Mihai Traistariu, care ne va reprezenta anul acesta la Atena, spune ca se lupta pentru locul intai, mizand pe un spectacol complet (piesa usor de retinut, interpretare, prezenta scenica), promovare in mai multe tari din Europa, dar si pe rezultatele sondajelor de pe diferite site-uri dedicate Eurovisionului, unde este cotat ca favorit.

Mihai Traistariu, favorit pe site-urile de predictii

Pe mai multe site-uri dedicate Eurovisionului se fac predictii referitoare la castigatorul concursului de anul acesta. Sondajele nu sunt realizate de specialisti, insa reprezinta un"barometru", deoarece exprima preferintele publicului care va vota.

"Importanta e prestatia de pe scena, insa aceste sondaje conteaza in proportie de 60%", spune Dan Manoliu, seful delegatiei Romaniei.

Cu toate ca se va"lupta" cu artisti cunoscuti publicului votant, Mihai Traistariu este cotat ca favorit pe mai multe site-uri de profil - www.soult.com si www.keithm.utvinternet.com sunt doar doua dintre cele unde reprezentantul Romaniei este considerat favorit la castigarea concursului.

Desi la Atena Mihai va concura alaturi de cateva nume sonore, Las Ketchup (Spania), cunoscute pentru hitul"Asereje", Arsenium ex-O-Zone (Moldova) si Fabrizio Faniello (Malta), Mihai Traistariu este increzator in sansele sale de a castiga concursul.

Arsenium, ex-O-zone, este cotat cu mai putine sanse pe site-urile de predictii, in ciuda popularitatii de care s-a bucurat trupa din care a facut parte.

"Nu il vad in primele locuri!"

"Forumurile si sondajele pe internet influenteaza rezultatul final, insa nu este o regula", spune Cristian Faur, compozitorul piesei"Let Me Try".

"Nu as vrea sa cobesc, insa nu prea il vad pe Mihai in primele locuri. Piesa"Tornero" este buna, creata special pentru Eurovision, dar are nevoie si de un show pe masura ca sa ne califice pentru anul viitor".

Un aspect important al participarii la Eurovision, care poate atrage numeroase voturi, il reprezinta promovarea artistului si a piesei in mai multe tari din Europa.

Selectia nationala din Grecia a fost prima"escala" din turneul de promovare a reprezentantului Romaniei, potrivit lui Dan Manoliu, urmeaza inca sase tari. De asemenea, piesa"Tornero" este difuzata pe mai multe posturi de radio, printre care ESCRadio, postul oficial al concursului.

Citeste articolul complet in EVZ