Locuinta cancelarului german, Angela Merkel, aflata vizavi de celebrul muzeu de antichitati Pergamon din Berlin, se afla in raza unei camere de luat vederi instalata pe cladirea muzeului, informeaza ziarul german "Bild am Sonntag".

Organele de securitate, care, 24 de ore din 24, asigura protectia celei mai bine pazite femei din Germania, au declarat ca nu stiau nimic despre aceasta camera de luat vederi. Aflata pe Muzeul Pergamon din Berlin-Centru, ea a fost instalata acum opt ani si se afla in functiune 24 de ore din 24.

Este vorba despre o camera mobila, cu un zoom foarte puternic, cu ajutorul caruia se poate observa nu doar casa in care locuieste Merkel, ci se pot lua instantanee inclusiv din camera de locuit, acestea ajungand mai apoi la camera de control a serviciului de paza al muzeului.

Masura instalarii camerei a fost necesara dat fiind ca muzeul adaposteste cea mai mare colectie de antichitati din Germania, printre care comori vechi de mii de ani din Orient, Roma, Grecia si Troia. In 1999, muzeul a fost pus de UNESCO pe lista patrimoniului mondial.

Cu ajutorul camerei pot fi filmate, mai ales noaptea, cand vizibilitatea interna este cea mai buna, aspecte din interiorul locuintei lui Merkel. Reporterilor de la "Bild" li s-a facut, de catre oamenii de paza, o demonstratie pe viu a functionarii aparatului.

Prin miscari ale joystickului, ei au focalizat camera de locuit a lui Merkel, pe ecranul alb-negru putandu-se vedea clar sotul Angelei, profesorul Joachim Sauer, stand intr-un fotoliu si uitandu-se, mai mult ca sigur, la televizor.

Citeste articolul complet in Adevarul