Adrian Nastase a mai pierdut un procent la incredere fata de luna trecuta, ajungand, in sondajul IMAS din martie, la 15%. PSD a pierdut o jumatate de procent, mentinandu-se in jurul valorii de 23%. Daca si-ar fi facut un alt partid, Nastase n-ar mai fi trecut pragul electoral.

Daca ar fi plecat la PC, probabil ar fi adus acestui partid o zestre suficienta sa intre in Parlament. Astazi, ultimul sondaj IMAS, realizat in perioada 16-23 martie, ar trebui sa fie discutat in sedinta PSD.

Sociologul Alin Teodorescu, deputat PSD, pregatea, ieri, si o prognoza privind impactul pe care plecarea lui Adrian Nastase l-ar avea asupra partidului. La partide, situatia este, in mare, asemanatoare cu cea din IMAS-ul din februarie, cu mentiunea ca formatiunea lui Gigi Becali a mai castigat un procent.

Astfel, Alianta are 50%, PSD – 23%, PRM – 12%, UDMR – 6%, PNG – 6%. Restul de trei procente este impartit de PPCD, PC si alte formatiuni de buzunar.

La incredere, Traian Basescu este campion detasat, depasind pragul de 50 de procente. Pesedistul cu increderea cea mai mare este Mircea Geoana: 28%. Toate calculele care se fac, in aceste zile, la PSD se invart in jurul lui Adrian Nastase. „Nici macar votantii PSD nu mai au incredere in el.

Daca pleaca din partid, PSD nu pierde nimic", explica Alin Teodorescu, fost cancelar al Guvernului Nastase.

Citeste articolul complet in Gandul