Soferii trebuie sa-si verifice pe Internet politele RCA, la adresa http://cedam.csa-isc.ro. Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) face apel la proprietarii de autovehicule care au RCA sa verifice existenta in baza de date CEDAM a informatiilor privind politele RCA curente.

Pentru verificare este necesara introducerea numarului de inmatriculare sau a seriei de caroserie, precum si a unei date la care se verifica existenta politei RCA.

In situatia in care acestia nu se regasesc in baza de date sau informatiile rezultate in urma interogarii nu corespund situatiei reale, CSA transmite asiguratilor sa se adreseze societatii de asigurare care a emis polita sau intermediarilor – agent sau broker de asigurare – prin care au incheiat asigurarea obligatorie de raspundere

civila auto si sa solicite introducerea informatiilor sau corectia acestora, dupa caz. Cei care nu dispun de acces la Internet au posibilitatea sa verifice daca figureaza in baza de date CEDAM ca fiind asigurati, adresandu-se societatii de asigurare care a emis polita RCA sau chiar Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

Citeste articolul complet in Gandul