La putin timp dupa ce a cauzat valva anuntand intarzierea lansarii versiunii destinate consumatorilor a sistemului de operare Windows Vista, Microsoft a confirmat ieri ca va amana pentru anul viitor si lansarea Office 2007.

Ca si in cazul Vista, Microsoft spera sa finalizeze codul pentru Office 2007 in acest an si sa-l poata pune la dispozitia companiilor pana la sfarsitul lui decembrie.

„Am decis totusi sa ne coordonam cu Windows Vista si sa facem lansarea pe piata in ianuarie 2007", a declarat un reprezentant al Microsoft. „Credem ca asa le va fi mai usor si consumatorilor, dar si distribuitorilor".

Microsoft a anuntat amanarea Vista marti. Cu cele doua amanari anuntate de Microsoft, sezonul de cumparaturi din aceasta iarna va fi destul de diferit fata de ceea ce prognozau producatorii de computere.

Microsoft a anuntat ca nu se asteapta ca amanarea lansarii Vista sa afecteze vanzarile de PC-uri in trimestrul IV al anului, dar analistii nu sunt de aceeasi parere.

Microsoft va aduce o serie de modificari majore cu noul Office, care va prezenta noi formate de fisiere bazate pe XML, ca si o interfata de utilizator total schimbata, printre altele.

Prin amanarea datei de lansare a Office, Microsoft va putea lansa cele doua produse – pachetul Office si sistemul de operare Windows Vista – in tandem, asa cum planuise initial pentru trimestrul IV al acestui an.

Microsoft a lansat in luna noiembrie o versiune initiala de test a Office 2007, cunoscut atunci sub numele de cod Office 12.