Romexterra Bank a anuntat luni lansarea a doua noi produse de creditare pentru satisfacerea nevoilor personale sau refinantarea altor credite de consum obtinute de la alte banci sau institutii financiare, informeaza un comunicat de presa al institutiei bancare.

Cele doua produse au un plafon de creditare care se ridica la 20.000 euro si respectiv 100.000 euro, iar perioada de acordare este de 10 si respectiv 25 de ani.

Primul produs, creditul Favorit 20.000 Euro se acorda in lei, pe o perioada de 10 ani, fara giranti sau garantii imobiliare si fara comision/taxa pentru analiza dosarului. In plus, asigurarea de invaliditate si deces, din accidente, este oferita gratuit de catre banca. Dobanda pentru acest credit este de 12% pe an.

Cel de-al doilea produs, este un credit de nevoi personale cu garantie ipotecara, in valoare maxima de 100.000 Euro (echivalent lei) si poate fi contractat pe o perioada de maxim 25 de ani, cu posibilitatea optarii pentru perioada de gratie de 1 an, fara giranti, fara asigurare de viata sau deces si fara comisioane periodice. Dobanda pentru acest credit este de 11,95% pe an.

"In calculul capacitatii de rambursare a unui client, tinem cont de o gama larga de venituri, respectiv salarii, pensii, venituri din activitati independente sau din contracte de management, venituri din cumul de functii, rente viagere, venituri din chirii si dividende etc", a precizat Dan Mamara, director Directia Produse Retail.

Potrivit informatiilor bancii, clientul poate opta pentru acordarea unuia dintre creditele Favorit si pe card, iar rambursarea lor se poate face prin intermediul uneia dintre solutiile gratuite de eBanking (Terra Banking sau TerraM) sau la orice sucursala a bancii.