Sistemul sanitar a fost condus pe baza de cumetrii si influenta politica, a declarat ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, in emisiunea "100%" realizata de Robert Turcescu pe Realitatea TV.

El a facut o comparatie intre Spitalul Universitar si Institutul Clinic Fundeni. Daca la "Fundeni", unde nu exista cumetrii, s-au dat 119 milioane RON, la Spitalul Universitar s-au dat 141 milioane RON fara nici o justificare ci doar pe influente politice.

Criza medicamentelor care nu se mai pot elibera fara reteta de la medic a fost provocata de anumite cercuri care au interesul sa compromita reforma sistemului medical.

Desi spune ca nu a dat farmacistilor astfel de dispozitii niciodata, ministrul Nicolaescu se declara de acord cu legea care prevede ca medicamentele, chiar si cele banale (aspirina, algocalminul etc.), nu se pot cumpara fara reteta. O astfel de lege exista in orice tara din UE si Romania nu poate face exceptie.

Ministrul Nicolaescu a marturisit ca si el a vrut sa-si cumpere algocalmin fiole fara reteta deoarece il durea ingrozitor o masea, dar ca farmacistul l-a refuzat.

Pachetul bazal de servicii gratuite pentru populatie va fi gata in jurul datei de 30 iunie