Campania impotriva anihilarii cainilor vagabonzi a creat o adevarata mutare a acestor patrupede de la oras la tara si invers. Putini stiu ca sute de astfel de exemplare au fost mutate, in ultimii ani, intre Bucuresti si Ilfov, iar unii dintre edili chiar le-au eutanasiat cu substante de stropit porumbul, animalele murind in chinuri.

Situatia de la Bragadiru este elocventa in acest sens. De vreo patru ani, camioane intregi cu patrupede erau descarcate pe campurile din apropierea orasului ilfovean. Zonele cele mai populate de cainii de la oras erau: campul din apropierea Pasarelei de peste Centura Bucurestiului, Soseaua Clinceni si chiar Parcul de Agrement din Bragadiru.

Ping-pong cu patrupede

In acest fel, primarii de sector sau edilii Capitalei scapau de reclamatiile bucurestenilor, dar si de cei de la asociatiile pentru protectia animalelor. Niciuna dintre aceste Primarii nu recunostea ca animalele sunt de pe raza lor. "De cele mai multe ori ne trezeam cu ei peste noapte.

Ajunsesem sa platim hingheri cu 500.000 de lei pentru fiecare caine prins ca sa il transporte la adaposturile facute special pentru cainii vagabonzi", s-a plans Marin Branzoi, primarul din Bragadiru. Ping-pongul cu patrupedele nimanui intre Bucuresti si Ilfov a durat pana in urma cu circa doua saptamani.

Munca era in zadar pentru ca degeaba dadeau bani la hingheri pentru ca la cateva zile veneau alti caini. Unii, spun edilii, chiar cu zgarda la gat, semn ca trecusera printr-un centru chinologic.

Cand am vazut ca nu mai puteai duce o galeata la gunoi sau sa mergi pe strazile de langa Parc, iar unii copii sau batrani au fost muscati mi-am luat inima in dinti si le-am pus otrava", a adaugat primarul.

Articol integral in Averea