Reprezentantii partidelor care au votat impotriva alegerii lui Ticu Dumitrescu ca presedinte al CNSAS spun ca acest lucru nu are vreo conotatie politica. Si PD si PSD sustin ca au preferat sa sustina o persoana capabila sa faca o echipa mai buna la CNSAS.

Presedintele PD, Emil Boc sustine ca votul dat marti de CNSAS pentru functia de presedinte al Colegiului nu are nici o conotatie politica in ceea ce priveste Partidul Democrat.

"Dovada a acestui fapt este tocmai disponibilitatea celuilalt membru al Colegiului desemnat de PD, Dan Lazea, de a demisiona din functia de vicepresedinte in care a fost ales", sustine Boc.

"Apreciem ca votul membrilor Colegiului CNSAS a fost in functie de capacitatea de a face echipa si s-a suprapus peste un conflict interpersonal, intre doua personalitati puternice cum sint domnii Turianu si Dumitrescu".

Partidul Democrat si-a exprimat totodata speranta ca CNSAS va functiona fara sincope si asigura ferm ca nu are obiectii in ceea ce priveste deconspirarea fostei securitati ca politie politica.

Si presedintele PSD Mircea Geoana a declarat, marti, ca, desi initial formatiunea sa decisese sa-l sustina pe Ticu Dumitrescu la presedintia CNSAS, in momentul in care s-au propus mai multi candidati, reprezentantii PSD au votat "pentru cel care li se parea ca este cel mai bine".

Geoana a aratat ca, initial, exista un consens la nivelul Aliantei PNL-PD privind candidatura lui Ticu Dumitrescu pentru functia de presedinte al CNSAS, iar PSD decisese, la acel moment, sa sustina candidatura acestuia, raliindu-se acestui consens.

"In momentul in care au intervenit mai multi candidati, instructiunea de vot a fost de a vota in favoarea candidatului care li se pare ca este cel mai bine plasat", a precizat Geoana.