"48 de ore nu-mi depun demisia ca sa-i dau timp domnului Boc sa dovedeasca ca nu a pus la cale numirea in fruntea CNSAS a consilierului sau intim, Corneliu Turianu, si ca totul se poate repara", a declarat Ticu Dumitrescu in emisiunea "100%" (Realitatea TV). Ticu spune ca se pune la cale blocul PD-PSD-PRM.

Ticu Dumitrescu a reluat in cadrul emisiunii acuzele aduse si in conferinta de presa anteriora, spunand ca e vorba de un joc politic facut de Traian Basescu si PD, urmarindu-se prin acesta a se impiedica deconspirarea fostei Securitati. Prin acesta decizie el crede ca avem de-a face cu formarea unei coalitii PD-PSD-PRM.

Cazimir Ionescu, membru CNSAS, a declarat ca l-a votat pe Ticu Dumitrescu, insa a fost facut mincinos atat de Ticu Dumitrescu cat si de Mircea Dinescu. In opinia celor doi, daca Cazimir Ionescu ar fi votat in favoarea lui Ticu acesta ar fi fost ales presedinte.

In replica, Cazimir Ionescu a spus ca membrii CNSA ar fi dorit sa-i cera lui Ticu Dumitrescu sa lamureasca acuzele de colaborare cu fosta securitate.