Tariceanu a cerut demisia de onoare a lui Turianu, iar PNL acuza PD de tradare, scrie Gandul. L-au tradat bine, titreaza Cotidianul in timp ce Romania Libera vorbeste despre "Alianta PD-PRM-PSD pentru secretizarea dosarelor". Securitatea rupe Alianta, scrie EVZ.

L-au tradat bine

de Mirela Corlatan (Cotidianul)

Printr-o candidatura surpriza, Corneliu Turianu, propus de PD, a reusit ieri sa obtina functia de presedinte al CNSAS in defavoarea lui Ticu Dumitrescu. PNL si PD sint in prag de scandal din acest motiv.

„Este o lucratura a serviciilor". Aceasta a fost prima reactie a lui Ticu Dumitrescu dupa iesirea din CNSAS. Marcat de rezultatul votului, de 6-5 in favoarea contracandidatului sau, Corneliu Turianu, acesta si-a lasat colegii muti de uimire, desi anuntase de la inceputul sedintei ca accepta sa faca parte din Colegiul CNSAS doar ca presedinte.

Decizia sa de a parasi sedinta a fost doar apogeul situatiei de criza in care s-a aflat ieri CNSAS.

Articol integral in Cotidianul

Alianta PD-PRM-PSD pentru secretizarea dosarelor

Ticu Dumitrescu, invins de securisti!

preluare Romania Libera

Potrivit unor surse din Colegiu, Dan Lazea, un tanar de 32 de ani propus de PD, a invocat la inceputul sedintei "presiuni" initiate asupra sa, sugerand ca "jocurile sunt facute" in alegerea conducerii CNSAS.

Insa pesedistii, sprijiniti de Turianu, au propus vot secret, iar restul membrilor "au inghitit propunerea ca gugustiucii", dupa cum recunostea unul din membrii Colegiului, si dupa acest pas au aparut surprizele.

Cu toate ca liderii Aliantei anuntasera ca sprijina un candidat comun - Ticu Dumitrescu, Corneliu Turianu, propus in Colegiu de PD, si-a anuntat candidatura. Rezultatul - la adapostul votului secret Corneliu Turianu a castigat cu sase voturi la cinci, rezultat al intelegerii PD-PSD-PRM, dupa cum au acuzat membri ai Colegiului.

Secretar peremist al Colegiului

Si restul conducerii Colegiului a fost ales in acelasi stil - Dan Lazea (PD) a fost ales vicepresedinte, iar secretar a fost ales peremistul Constantin Buchet. Si aici s-a produs o ciudatenie, pentru ca din partea Coalitiei candida pe postul de secretar Ladislau Csendes! Practic, reprezentantii PNL si UDMR s-au trezit in minoritate.

"Votul a fost secret, dar alianta PSD-PD-PRM a fost clara, altfel un partid cu un singur vot, PRM, nu putea obtine sase voturi pentru postul de secretar. S-a repetat votul de sase la cinci", a explicat Claudiu Secasiu, membru al Colegiului.

Articol integral in Romania Libera

In CNSAS ar putea avea loc noi alegeri

preluare Ziua

Membrii Colegiului CNSAS au pareri impartite cu privire la conflictul iscat in sanul institutiei. Mircea Dinescu (sustinut de PNL) a spus ca nu va demisiona dar vrea noi alegeri pentru conducerea CNSAS. In schimb, Laurentiu Tanase (propus de PSD) s-a aratat extrem de uimit, spunand ca nu intelege de ce a demisionat Dan Lazea si nici de ce s-a suparat Ticu Dumitrescu.

Undeva pe la mijloc s-a situat Constantin Buchet (propus de PRM), care a amintit ca oricand pot avea loc noi alegeri. Mai impaciuitor, candidatul Presedintiei - Dragos Petrescu a cerut o perioada de liniste pentru "linistire a apelor".

Articol integral in Ziua.