Numarul elevilor si al studentilor penalizati dupa ce au fost prinsi ca au trisat la examenele si la cursuri cu ajutorul telefoanelor mobile in Marea Britanie a crescut cu peste un sfert vara trecuta, a anuntat luni ministerul invatamantului din aceasta tara.

Candidatii prinsi cu telefoanele mobile in sala de examen au reprezentat aproximativ 25% din numarul contravenientilor, conform autoritatii britanice Qualifications and Curriculum Authority (QCA).

„Pe parcursul ultimilor ani am observat o crestere semnificativa a numarului de incidente legate de telefoanele mobile in salile de examene din intreaga tara", a declarat directorul QCA, Ken Boston.

Studentii care sunt prinsi cu telefoane mobile in salile de examen se pot trezi cu nota scazuta sau chiar exclusi, indiferent daca au utilizat sau nu telefonul pentru a trisa.

Boston spune ca va anunta toate scolile despre importanta interzicerii accesului studentilor cu telefoanele mobile in salile de examen.

In perioada de examene din vara anului trecut au fost penalizati aproximativ 4.500 de studenti, cu 27% mai multi decat in anul precedent.

Cu toate acestea, numarul per ansamblu al candidatilor penalizati ramane inca destul de scazut, un incident aparand la 1.500 de examene date.