Organul smecheriei basesciene a inceput sa se cam uzeze si nimeni din jur n-are curajul sa i-o spuna.

Dupa ce ne-a mitraliat cu hahaituri chinezesti trei zile la rind, de parca ar fi consumat la micul dejun pachetele de primavara umplute cu praf de gidilat, Presedintele a revenit la vechiul sau hobby: bagatul betelor in rotile liberale.

Ca sa-l sunteze pe Tariceanu, a descoperit brusc in proaspat-numitul purtator de mesaje intre guvern si parlament pe al mai mare specialist in inundatii, singurul capabil sa scoata cu galeata apa din tara.

Amusinindu-l apoi pe Onisoru la doctrina, l-a azvirlit ca pe un cotoi oparit in gradina liberala, desi copilul de casa al lui Radu Timofte s-a jucat cu motoceii tatucului de la Cotroceni mai ceva ca Elena Udrea.

Uitind ca iarna trecuta i-a bagat cu anasina pe comandantii de nave sub poala Securitatii, afirmind ca toti erau obligati sa colaboreze, acum, cind miroase a lustratie, o da la intors, umblind cu cioara vopsita.

Ca sa nu-i mai dispretuiasca pe oamenii ce traiesc pe uscat si spre o sfinta aducere aminte, il invit pe presedintele Romaniei sa inghita a doua oara sendvisul pe care i l-am servit pe 16 decembrie 2005 in ziarul nostru: Nu trageti in pescarusi!

Desi presa incearca sa reincalzeasca supa sentimentala in care pe post de bucatica macra figureaza doamna Elena Udrea, in realitate presedintele Romaniei este mistuit de vilvataia unei noi pasiuni – Gheorghe Onisoru.

Nu este pentru prima data cind farmecul indicibil al presedintelui CNSAS face victime, dar daca Prea Fericitul Teoctist si alti inalti demnitari au preferat sa se intilneasca pe sestache cu tatucul dosarelor, Basescu l-a rapit de la sediu si s-a afisat cu el in lume taman in ziua si la ora cind – ce coincidenta!

– bietul Emil Constantinescu isi anuntase conferinta de presa legata de tineretea zvapaiata a marinarului.

Drept ii ca nu s-a dus la Golden Blitz, ci la botezul nou-nascutului sediu al Arhivelor de la Popesti-Leordeni.

Sa dam Cezarului ce-i al Cezarului si sa amintim ca anul asta peste angajatii CNSAS s-a rasturnat un marfar de dosare, dupa ce vreme de patru ani abia daca primisem un compartiment de clasa a doua, asa ca prezenta nasului la ceremonie a fost pe deplin justificata.

Atragindu-i insa ca un magnet pe toti jurnalistii la taierea buricului, Basescu l-a lasat pe Emil Constantinescu sa vorbeasca singur, minimalizind astfel efectul bombei cu ceas din rucsacul geologului.

Procedeul imi aminteste intrucitva de vizita intempestiva facuta la Slobozia profesorului aflat in greva foamei, spre a-i lua caimacul lui Tariceanu.

In loc sa incerce sa lamureasca o data si pentru totdeauna povestea incetosata prin care bijbiie Emil Constantinescu, Basescu se pituleaza dupa corpul lui Onisoru, desi pina acum ne obisnuise cu gesturi spectaculoase, cum ar fi renuntarea la imunitate spre a putea fi cercetat de Procuratura in dosarul Flota.

Bagatelizind noile acuze si lasind sa se inteleaga ca orice comandant de vas se afla la remorca Securitatii, Traian Basescu a tras in mocirla, poate fara sa vrea, aura unei meserii la care am visat cu totii in copilarie.

Daca Adrian Nastase a vinat, cu nesimtire, treizeci de mistreti intr-o singura zi, presedintele Romaniei, cu o fraza, a reusit sa impuste toti pescarusii de pe Marea Neagra.