Alianta a inceput sa se destrame dinspre provincie spre Bucuresti, scrie Adevarul. Alianta se lustreaza singura, scrie Cotidianul. PD apasa pe pedala Lustratiei, scrie Jurnalul National. Liberalii suna adunarea pentru alegerile inainte de termen, scrie EVZ. Patriciu i-a indemnat pe liberali sa guverneze singuri, scrie Romania Libera.

Alianta a inceput sa se destrame dinspre provincie spre Bucuresti

preluare Adevarul

Desi neaga scenariul ruperii iminente a actualei coalitii majoritare, partidele din Alianta D.A. au trecut in acest weekend la atacuri reciproce, de o violenta fara precedent. La Mures, insusi purtatorul de cuvant al Aliantei D.A., Eugen Nicolaescu, s-a referit la ruperea acestei constructii politice la nivel judetean.

La Prahova, liberalii, grupati in jurul lui Dinu Patriciu, au anuntat ca nu mai au nimic in comun cu Partidul Democrat si cu Traian Basescu. La Dolj, a revenit in arena Radu Berceanu, care l-a poreclit "Moliceanu" pe premierul Tariceanu.

Aceste violente de limbaj sunt dublate de faptul ca presedintele Traian Basescu refuza sa semneze decretul de numire a liberalului Paul Dobre in functia de ministru pentru relatia cu parlamentul.

In plus, seful statului l-a atacat, vineri, pe ministrul de finante, Sebastian Vladescu, pentru faptul ca a intarziat implementarea sistemului de verificare a incasarilor la TVA. Saptamana trecuta, Alianta D.A. s-a destramat in judetele Bihor si Alba.

Articol integral in Adevarul

Alianta se lustreaza singura

preluare Cotidianul

„PD cere Aliantei si Coalitiei asumarea raspunderii pe legea lustratiei. Aceasta modalitate de adoptare a legii lustratiei va provoca inaintarea unei motiuni de cenzura, din partea celor care nu doresc ca aceasta lege sa existe in Romania.

Astfel se va vedea foarte clar cine doreste si cine nu doreste cu adevarat adoptarea legii lustratiei, dincolo de orice campanii de imagine", a anuntat simbata presedintele PD, Emil Boc. „Demagogie in stare pura", au raspuns liberalii prin Puiu Hasotti. "Sint stupefiat de declaratiile colegilor liberali.

Noi doar am incercat sa prevenim intentia unora de a-si asuma capital politic pe aceasta tema", s-a justificat si presedintele executiv al PD, Adriean Videanu. Tot ieri, seful Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, a respins asumarea raspunderii, dar a declarat ca va cere vot deschis la legea lustratiei.

UDMR: "O idee nastrusnica"

Ceilalti doi colegi de Coalitie, PC si UDMR, au luat si ei partea liberalilor. "Asumarea raspunderii pe legea lustratiei este o idee nastrusnica. Nu este o lege discutata articol cu articol in Coalitie. Noi credem ca ar trebui discutata in Parlament", declara ieri vicepresedintele UDMR, Laszlo Borbely.

PC: „O provoare"

Nu acceptam asumarea raspunderii pe legea lustratiei, pentru ca este vorba de o noua provocare pe care o face PD in Coalitie", spunea ieri si Bogdan Ciuca, purtatorul de cuvint al PC. Disensiunile intre partidele din Coalitie si in special intre cele din Alianta au inceput cu o saptamina inainte, marti, la votul pentru presedintele CNSAS.

Cotidianul.

Liberalii suna adunarea pentru alegerile inainte de termen

preluare EVZ

Pregatiti-va de anticipate pentru ca Alianta se va rupe in curand, iar PNL va merge pe liste separate." Acest mesaj le-a fost transmis ieri liberalilor din Prahova, fieful lui Dinu Patriciu, de catre presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban.

Acesta s-a lansat din nou intr-un atac furibund la adresa presedintelui Traian Basescu, in timp ce colegul sau de partid, Crin Antonescu, s-a ocupat de consilierul prezidential Theodor Stolojan, fost presedinte al PNL.

Articol integral in EVZ.